Herstel dak Stadion ADO Den Haag duurder dan verwacht

De kosten voor het herstel van het dak van het stadion van ADO Den Haag, als gevolg van de storm Eunice in februari 2022, zijn hoger uitgevallen dan aanvankelijk gedacht, meldt het AD/Haagsche Courant.

Bij bouwkundig onderzoek is namelijk aan het licht gekomen dat het dak op onderdelen niet aan minimale wettelijke eisen voldeed. Om die reden heeft Den Haag nog eens 1,5 miljoen euro moeten uittrekken om het dak van het Bingoal Stadion op orde te brengen, zo is te lezen in de jaarrekening over 2023 van de gemeente Den Haag.

Tijdens de storm Eunice waaide een deel van het dak weg. Daarna bleek dat er bij een volgende storm mogelijk delen van het dak van de draagconstructie los konden komen. Om die reden trok de gemeente Den Haag, eigenaar van het stadion, al 2,5 miljoen euro uit voor het herstel.

Nader onderzoek bracht aan het licht, dat er noodzakelijke aanpassingen moesten plaatsvinden aan de dakconstructie. Het dak bleek (op onderdelen) niet aan de minimale gestelde wettelijke kaders te voldoen. Daarom moest de eigenaar aanvullende maatregelen nemen om het dak te verstevigen.

Lees verder