Boudewijn de Geer op 68-jarige leeftijd overleden

Op de ochtend van Koningsdag, 27 april, is oud-voetballer en trainer Boudewijn de Geer na een kort ziekbed op 68-jarige leeftijd overleden.

De Geer begon met voetballen in de jeugd van HVV, maar stapte al snel over naar de jeugd van het toenmalige FC Den Haag in het Zuiderpark. Hij doorliep de jeugdselecties en speelde er samen met onder meer Martin Jol en Tscheu La Ling en tekende ook een contract bij de hoofdmacht.

Na FC Den Haag kwam hij uit voor HFC Haarlem, waarna zijn oude trainer Huib Ruygrok hem naar het Noorse Molde FK haalde. Vervolgens kwam hij uit voor Lillestrom (ook Noorwegen), waarna hij naar Griekenland trok. Panathinaikos was zijn nieuwe club, maar een succes werd het niet omdat hij in onmin lag met trainer Frantisek Fadrhonc.

De nieuwe bestemming werd het Spaanse Hercules CF, waarna wederom Huib Ruygrok hem naar De Graafschap haalde. Daarna speelde hij nog voor Brisbane Lions, HVV en HBS.

Boudewijn de Geer was in Nederland ook trainer bij diverse verenigingen, zoals ASC, Delfia, RCH, ADO, HBS, Blauw Zwart, Quick (2x) en RCL. Ook was hij enkele jaren Hoofd Jeugd Opleidingen bij Blauw Zwart en Wilhelmus. Sinds 2010 had hij ook een eigen voetbalschool. Bij die voetbalschool was ook zoon Mike actief, nu hoofdtrainer van tweedeklasser HVV.

Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden.

 

Lees verder