Bijna alle aangesloten clubs present op ALV FeVo West

Onlangs vond de 72e ledenvergadering plaats van de FeVoWest, de Federatie van Voetbalverenigingen uit het Westland en Midden-Delfland. Men was ditmaal te gast in de nieuwe bestuurskamer/Businessclub van FC ’s-Gravenzande.

Aanwezig waren de vertegenwoordigers van veertien van de zestien aangesloten verenigingen. Na een minuut stilte voor de overledenen bij de verenigingen het afgelopen jaar doorliep voorzitter Nico van der Knaap de acht agendapunten in ruim een half uur.

In het verslagjaar werd alleen sc Monster kampioen en promoveerde in de Westlandse regio ook Verburch. Helaas degradeerde HVC’10. Gestreden werd er ook om de FeVo bekers door de JO15, JO17 en de Vrouwen gestreden. Winnaars waren VELO JO15, Den Hoorn JO17 en de FC ’s-Gravenzande vrouwen.

Het Westlands elftal speelde afgelopen jaar twee wedstrijden. Op zaterdag 5 augustus werd op het complex van Verburch gespeeld tegen het elftal van ADO Den Haag O21 (2-6 verlies) en op dinsdag 8 augustus werd bij en tegen Westlandia zondag verloren met 3-1. Het Westlands Elftal komt op woensdag 10 juli in actie tegen ADO Den Haag bij de vv Naaldwijk op het Sportpark de Hoge Bomen. De definitieve handtekeningen zijn nog niet gezet, maar er worden geen belemmeringen verwacht. Voor zaterdag 6 juli is het Westlands Elftal nog op zoek naar een tegenstander uit de tweede of derde divisie. De finales van de FeVoWest competities vinden zaterdag 8 juni a.s. bij vv Naaldwijk plaats voor de finale van de Westland Accountancy Cup.

Na de pauze werd het project ‘Fluitend naar Fairplay’ gepresenteerd door Marco Schregardus en Jack Koornneef. Doelen van dit project zijn o.a. om het probleem van gekwalificeerde scheidsrechters aan te pakken en het verbeteren van de faiplay en meer respect voor de scheidsrechters. Alle clubs zegden hun medewerking toe.

Als afsluiting was ere en gezellige ‘derde helft’. De volgende ALV van FeVo West is bij Quintus.

Kopfoto vlnr: Nico van der Knaap, Dick Hartman en Piet Roels

Lees verder