Futsal vrouwen: zvv Den Haag legt voor rust basis voor zege op DWOW

Vanaf de volgepakte en sfeervolle tribunes – behangen met twee immense zvv Den Haag-vlaggen en één vlag van Girl Power Radio – klonk afgelopen vrijdagavond veel gejuich en applaus toen de geelgroene selectie van zvv Den Haag Vrouwen vol trots de sporthal opkwam.

Tekst: Ulis van Maanen      |   Foto: SportSnap.nl

Ook voor tegenstander DWOW uit het Noord-Hollandse Wieringerwerf werd luid geapplaudisseerd. Op de achtergrond was ook een soort van kinderkoor te bespeuren dat kinderlijk hoorbaar ‘Juf Lisa’ uit hun kelen schreeuwde. Het waren de enthousiaste leerlingetjes van sluitpost Lisa Franken.

Shoot-out

In de rust lieten de meisjes en jongens zich qua futsal ook niet onbetuigd. Jong-keepster Amber van Niel moest tijdens de ‘shoot-out’ op haar qui-vive blijven en een aantal keren handelend optreden. De kids werden op professionele wijze begeleid door de twee kersverse Jong zvv Den Haag-futsaltalenten Kate van der Deijl en Robine Beck.

Van 0-1 naar 4-1

De wedstrijd begon voor de ploeg van het coachduo Havermans en Brand niet voorspoedig. Sterker, via Ashley Koeleman nam DWOW – gecoacht door de aimabele Gert-Jan Schipper – brutaal een 0-1 voorsprong. zvv Den Haag raakte evenwel niet in paniek en bleef rustig haar eigen spel spelen. Onder aanvoering van ‘assistsqueen’ Priscilla de Vos denderde zvv Den Haag door. Sterker nog, binnen een kwartier boog de geelgroene futsalbrigade de 0-1 om in een flitsende en verdiende 4-1 voorsprong door geweldige en subtiele goals van Priscilla Mesker, Lara Notenboom (haar eerste treffer) en krachtmens Sabrina Pufflijk. ‘Rookie’ Celine van der Toorn bekroonde haar sublieme spel met een succesvol intikkertje: 5-1.

Tevreden

Coach René Havermans kon vanaf de zijlijn alleen maar tevreden en trots zien hoe zijn speelsters met heel veel passie en strijd alles gaven en hun opgedragen taken bijna feilloos uitvoerden. Op basis van individuele klasse en collectieve prestatie werd de ruststand bereikt met een 5-2 voorsprong. Vlak voor rust wist DWOW via Noortje Verschuur na een Haagse ‘verslapping’ voor de tweede keer tegen te scoren.

Formaliteit

De tweede helft was eigenlijk een formaliteit. De wedstrijd was min of meer al gespeeld. Het meelevende thuispubliek werd alsnog op extra goals getrakteerd. zvv Den Haag liep via ‘infieldcoach’ en aanjager Stephanie Valk en de eveneens uitblinkende ‘Rocky’ Ramona van der Harst uit naar de uiteindelijke 7-2 eindzege. Het hadden er meer kunnen zijn, maar de overige doelkansen werden door zvv Den Haag onbenut gelaten of werden uitstekend gepareerd door de uitstekende DWOW-goalie.

Uitslag

Na het eindsignaal was het nog even wachten op de uitslag van Hovocubo tegen Drs.Vijfje. Het bleef toch even spannend. Helaas het bleef bij een 0-0 gelijkspel. zvv Den Haag mist de play-offs op één punt na. Tegen DWOW liet de Haagse eredivisionist weer eens zien over voldoende futsalkwaliteit te beschikken. Supporters en sponsors worden bedankt voor de steun en support in het afgelopen seizoen.

Lees verder