Futsal: FC Westland verliest in aanloop van nacompetitie van GZV Watergas

De zaalvoetballers van FC Westland hebben afgelopen vrijdag niet weten te winnen in de uitwedstrijd tegen GZV Watergras uit Gouda. Coach James Dhanai had in Sporthal De Mammoet niet de beschikking over diverse vaste krachten. Sommige spelers kregen rust met het oog op de nacompetitie voor promotie naar de Eredivisie.

Tekst: Peter Botman

Na een 2-0 achterstand bij rust, stapte FC Westland na een spectaculaire tweede helft met een 5-4 nederlaag van het veld.

FC Westland is al geplaatst voor de nacompetitie voor promotie voor de Eredivisie, waar GZV Watergras bij gunstige uitslagen op hun eigen veld, of het veld bij CFM Transito, ook geplaatst zal zijn voor deze nacompetitie. Beide ploegen bleven lang stuiten op twee keepers die niet van wijken wisten. Westlandse keeper Barry Botman zag twee minuten voor rust toch tweemaal de bal achter zich in het doel verdwijnen.

Counter

Na de 2-0 ruststand in het voordeel voor de thuisploeg kwamen zij ook zelfs op een 3-0 voorsprong. Tot die tijd lukte FC Westland het niet om haar tientallen kansen te verzilveren, maar uiteindelijk was het Hamza Boukhari (foto) op aangeven van zijn broer Karam die de 3-1 op het scorebord wist te zetten. Kansen op de aansluitingstreffer werden door de Westlanders gemist, wat resulteerde op de 4-1 voor GZV Watergras in de counter.

Slotoffensief

De wedstrijd leek gespeeld maar FC Westland kwam met een slot offensief op de proppen. Opnieuw waren het Hamza Boukhari op aangeven van Karam en vervolgens Redouan el Margi op aangeven van Hamza Boukhari die FC Westland terugbrachten op een 4-3. In een ultieme poging op de gelijkmaker met ook een vliegende keeper kreeg FC Westland verschillende kansen hiervoor. Zelfs keeper Barry Botman had bij de tweede paal de gelijkmaker op de schoen, maar zijn kwaliteiten bleken toch meer rond zijn eigen goal te liggen. Balverlies van FC Westland leidde de 5-3 in voor een leeg doel, maar de 5-4 van Redouan el Margi zestien seconden voor tijd liet de thuisploeg toch nog even zweten, maar het wist de zege toch over de streep te trekken.

Volgende week speelt FC Westland de laatste reguliere thuiswedstrijd van het seizoen. Om 21.30 uur in Sporthal Hoge Veld in Den Haag is BE’79 de tegenstander.