ADO Den Haag weet – bij hekkensluiter – weer wat winnen is

ADO Den Haag moest op bezoek bij de nummer laatst van de Keuken Kampioen Divisie, Jong FC Utrecht. Dat is een knappe prestatie want veel clubs in het linkerrijtje van de KKD verspeelden dit seizoen punten bij Jong FC Utrecht. Na een 0-0 stand bij rust, werd het 0-2 voor de ploeg van Darije Kalezic.

Kalezic had voor de aanval gekozen voor het drietal Darryl van Mieghem, Henk Veerman (foto) en Joel Ideho. Niet van de partij waren vanwege een lichte blessure Jort van der Sande, Kürsad Sürmeli en Lasse Vigen. Daardoor was er plaats beschikbaar op het middenveld voor Silvinho Esajas en Finn de Bruin. Ook Jari Vlak, die de laatste wedstrijd miste omdat hij vader was geworden, was weer van de partij.

Attent

Het duel werd gespeeld in Stadion Galgenwaard. De eerste mogelijkheid was voor de Hagenaars. Na een afgeslagen corner zocht Jari Vlak de bovenhoek, maar doelman Dithmer was attent. Vlak daarna een kans voor Jong FC Utrecht. Na een goede combinatie kwam linksback Nazjir Held tot een schot, maar doelman Nick Marsman bracht redding. Na een kwartier bereikte een bal van Matteo Waem spits Henk Veerman, maar hij werd wegens buitenspel afgevlagd.

Naast

Na bijna een half uur stond de Utrechtse doelman Dithmer twee keer Haagse succes in de weg, bij inzetten van Henk Veerman en Tyrese Asante. Een minuut later was Adrian Blake namens de thuisploeg dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot ging net naast het Haagse doel. Op slag van rust kwam Jong FC Utrecht nog een keer simpel door de Haagse defensie heen, maar de inzet van Jesse van de Haar werd door doelman Nick Marsman buiten de palen gehouden. Een 0-0 stand derhalve bij rust.

Pech

In de rust hield Kalezic Alex Schalk in de kleedkamer en bracht Mail Sellouki. De tweede helft had prima voor ADO Den Haag kunnen beginnen. Henk Veerman had de 1-0 op de schoen na een voorzet van Daryl van Mieghem, maar had de pech dat de bal net naast de kruising verdween. Ook een schot van afstand van Finn de Bruin verdween na dik een uur net naast de voor ADO Den Haag verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant reageerde Nick Marsman uitstekend op een kopbal van Andersen.

Strafschop

Met nog twintig minuten te spelen kreeg ADO Den Haag een strafschop te nemen. Malik Sellouki werd door Hardley neergelegd in de zestien, waarna arbiter Wouter Wiersma resoluut naar de stip wees. Hardley kreeg geel en omdat het zijn tweede gele prent was, kon hij met rood eerder gaan douchen. Henk Veerman maakt geen fout vanaf elfmeter: 0-1. Even later was Sellouki zelf dicht bij een treffer, maar de bal eindigde op de paal. Vrijwel in dezelfde minuut was de 0-2 toch een feit. De meegekomen Matteo Waem kopte raak uit een hoekschop. Jong FC Utrecht kon niets meer terugdoen en pakte ADO Den Haag door de 0-2 zege weer de vijfde plaats.

Negatief was het feit, dat Tyrese Asante en Matteo Waem tegen een gele kaart aanliepen en daardoor de wedstrijd van vrijdag uit tegen NAC in Breda missen vanwege een uitsluiting.