HV Toernooi – Halve Maan Cup: Wilhelmus in blessuretijd langs Ariston’80

In de eerste halve finale van de Halve Maan Cup kwam Wilhelmus als overwinnaar uit de strijd. Het duel leek op strafschoppen uit te lopen, maar de Voorburgers grepen in de extra tijd de overwinning.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

In de eerste helft konden beide teams het net niet vinden. Op het sportpark van de TU Delft gingen de teams dan ook aan de thee met een 0-0 stand op het scorebord.

Kort na de hervatting was het in korte tijd twee keer raak. Uit een steekbal van Sergo Veugelers kon Noah Saridjoo de bal met een lob over Ariston’80-doelman Koen Schouten het doel in werken: 0-1. In de 49e minuut kwamen de studenten weer langszij. Een hoekschop van links kon door Wilhelmus niet weggewerkt worden. Thom Spelt kon de bal binnenschieten door een kluwen van benen heen: 1-1.

Vijf minuten voor het eindsignaal kreeg de ploeg van trainer Piet Gelauff jr, een grote kans. Finn Zwart nam de bal aan in het strafschopgebied en omspeelde doelman Schouten, maar schoot daarna tegen de buitenkant van de paal. Twee minuten in blessuretijd pakte Wilhelmus toch nog de winst. Een voorzet vanaf de achterlijn werd door Younes Zibouh in het doel ingeschoten: 1-2.

In de finale op 15 juni speelt Wilhelmus nu tegen de winnaar van de wedstrijd tussen KMD en Duindorp sv. De Haagse ploeg bereikte vorig jaar de finale en wil dat graag nog eens meemaken. KMD daarentegen aast op een finaleplek met de finaledag in het Westland, bij FC ’s-Gravenzande.