HV Toernooi – Sir Winston Cup: FC ’s-Gravenzande onderuit na pingels tegen Westlandia (za)

In de strijd om de Sir Winston Cup in het Haaglanden Voetbal Toernooi speelden Westlandia (za) en FC ’s-Gravenzande dinsdagavond tegen elkaar op Sportpark De Hoge Bomen in de kwartfinale.

Tekst: Jan Hoogenraad    |     Foto’s: Pieter Vermeer

Westlandia bereikte deze door tweemaal een 3-3 gelijkspel tegen RKDEO en Quick. Omdat Westlandia de meeste doelpunten voor heeft werden zij poulewinnaar. FC ’s-Gravenzande werd overduidelijk poulewinnaar dankzij een 3-6 overwinning op Voorschoten’97 en 4-1 tegen sv Nootdorp. Nu dus een Westlands onderonsje om uit te maken wie naar de halve finale gaat.

FC ’s-Gravenzande begon goed aan de wedstrijd en was zeker in de aanvangsfase de bovenliggende partij. Dat leverde ook wat kansen op om de score te openen. Een voorzet van Twan van Meerten werd tot hoekschop verwerkt en de altijd gedreven Yuri Westhoff schoot naast. In de elfde minuut een op maat gegeven voorzet van Tyler Mulder op Sil van Ooijen, maar die kopte de bal net naast het doel. Voor Westlandia gaf Freek van Eijk de bal vanaf de rechterkant goed voor en met veel Westlandianen in het strafschopgebied leek het gevaarlijk te worden, maar de bal werd door de ’s-Gravenzandse verdediging weggewerkt. In de 22e minuut bracht Timo Ploemen vanaf de linkerkant de bal voor het doel en vond daar Yuri Westhoff, maar hij kopte net naast. In de 26e minuut kwam FC ’s-Gravenzande op voorsprong. Na een vrije trap kwam de bal alsnog voor de voeten van Yuri Westhoff, die met een geplaatst schot Tim Jansen kansloos liet: 0-1. Hierna nog een inzet van Bram Sommeling, maar via de Westlandia-verdediging werd dit een hoekschop.

Venijn in staart

In de tweede helft was het Westlandia dat sterk aandrong. Een schot van Cas van Ruijven werd door de ’s-Gravenzandse doelman nog prima gestopt, maar na een goed opgezette aanval kon vanaf de rechterkant Freek van Eijk de bal voor het doel brengen en stond Tim van der Voort klaar om de bal binnen te koppen na bijna een uur spelen: 1-1. Zes minuten later mocht Sil van Ooijen op randje buitenspel doorgaan na een diepe bal van Jouke Kok en bracht FC ’s-Gravenzande weer op voorsprong: 1-2. Westlandia was in de slotfase nog enkele malen kansrijk. Een schot van Stefan Bron werd door de ’s-Gravenzandse verdediging goed geblokt en Tim van der Voort kopte de bal over de lat. FC ’s-Gravenzande leek hierna de wedstrijd onder controle te hebben, maar in de 91e minuut schoffelde Rick Boers Westlandiaan Tim van der Voort onderuit in het strafschopgebied en kon scheidsrechter Mike van Dam niet anders dan naar de stip wijzen. Van der Voort nam de penalty zelf en schoot de bal onberispelijk binnen: 2-2.

In de resterende tijd werd er niet meer gescoord en dus moesten penalty’s de beslissing brengen. Maar liefst alle elf spelers moesten een strafschop nemen, in totaal dus 22. Voor Westlandia misten Cas van Ruijven en Merlijn Steenman, voor FC ’s-Gravenzande Pascal Broch, Jouke Kok en Jurrian Jouvenaar en gaat Westlandia (za) door naar de halve finale in de strijd om de Sir Winston Cup in het Haaglanden Voetbal Toernooi, waar HVV de volgende tegenstander is in de halve finale.

De finaledag is op zaterdag 15 juni op het complex van FC ’s-Gravenzande, het Juliana Sportpark.

Opstellingen

FC ’s-Gravenzande:
Jurrian Jouvenaar, Ardi Luijendijk (80. Zeger van Antwerpen), Timo Ploemen, Pascal Broch, Bram Sommeling (46. Roy Vermolen), Yuri Westhoff, Twan van Meerten (46. Jouke Kok), Frank Broos (61. Angelo Zwirs), Sil van Ooijen, Gino Creutzburg, Tyler Mulder (61. Rick Boers).

Westlandia:
Tim Jansen, Mike Vijverberg, Timothy le Duc, Lars van den Berg, Dalijn Dalsen (46. Cas van Ruijven), Vince Olsthoorn, Merlijn Steenman, Rick van Schie (46. Stefan Bron), Donny van Ooijen (46. Lennart Paauwe), Tim van er Voort, Freek van Eijk (72. Twan van der Hoeven).

Scheidsrechter was Mike van Dam en hij werd geassisteerd door Martin Koster en Chris van Rijswijk.

Lees verder