Tim van der Voort maakt overstap van Westlandia zaterdag- naar zondagselectie

Tim van der Voort (foto) is op zijn vierde jaar begonnen met voetballen bij Westlandia en speelt hier al heel zijn leven. Hij maakte een uitstapje in het seizoen 2017-2018 naar Maasdijk. In dat seizoen werd hij bekroond als topscorer van het Westland met maar liefst 26 goals.

De 26-jarige spits speelt momenteel in de hoofdmacht van de zaterdag bij Westlandia en was dinsdagavond nog trefzeker in het duel tegen FC ’s-Gravenzande in het kader van het Haaglanden Voetbal Toernooi om de Sir Winston Cup.

Ervaring

Maar hij heeft ook al wat ervaring in de zondagselectie opgedaan. Van der Voort maakte zijn debuut bij de zondagselectie in de hoofdklasse A op 27 September 2015 tegen SDO. Na dat seizoen stapte hij over naar de zaterdagselectie. In de zaterdagselectie maakte hij zijn KNVB-debuut in de beker op 23 augustus 2016 tegen BMT.

Hattricks

Vervolgens kreeg Tim van der Voort in het lockdownseizoen 2020-2021 weer een plaatsje in de zondagselectie. In dat seizoen kwam hij tot veertien wedstrijden om vervolgens een seizoen later weer terug te gaan naar de zaterdagtak. Dit seizoen wist hij er al twintig te maken met onder meer driemaal een hattrick.

Versterken

Technisch manager Marko van der Knaap op de clubsite: ,,Tim heeft in de afgelopen jaren bewezen veel doelpunten te kunnen maken, plus heeft hij specifieke kwaliteiten waarmee hij de selectie zal gaan versterken. Tim heeft in de afgelopen weken met de zondagselectie meegetraind en een oefenwedstrijd gespeeld. Daarin heeft hij ook een positieve indruk achter gelaten bij de technische staf. We zijn dan ook blij dat hij de uitdaging wil aangaan om de stap naar het vlaggenschip te maken, en daar voor z’n kansen te gaan.” Hij tekent voor één seizoen bij de zondag.

(Foto: Westlandia)

Lees verder