Nieuwsflits Keuken Kampioen Divisie

Haaglanden Voetbal brengt regelmatig ook nieuws van de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie, waarin ook de Haagse trots ADO Den Haag uitkomt.

De Graafschap zal voor een lange periode geen beroep kunnen doen op Simon Colyn. De Canadese-Nederlander heeft aan het duel tegen MVV Maastricht ernstig knieletsel opgelopen. Naar verwachting is de middenvelder zo’n negen tot twaalf maanden uitgeschakeld.

In het door de Doetinchemmers met 3-0 gewonnen duel ging Colyn vrijdag na iets minder dan een kwartier al geblesseerd naar de grond. Hij vervolgde het duel, maar moest zich na een half uur noodgedwongen laten vervangen. Onderzoek in het ziekenhuis toonde aan dat Colyn ernstig knieletsel heeft en een operatie moet ondergaan. Colyn, begin dit seizoen overgekomen van Jong PSV, kwam dit seizoen bij De Graafschap tot zeven doelpunten en acht assists.

De wegen van Walid Ould-Chikch en Roda JC gaan zich eind dit seizoen definitief scheiden. De dit seizoen van FC Volendam gehuurde spelverdeler speelt volgend seizoen niet meer bij de koempelploeg uit Kerkrade, maar gaat zijn heil ergens anders zoeken.

Het opnieuw huren van FC Volendam bleek geen optie en betalen voor een transfersom doet Roda JC niet. Al eerder werd bekend dat verdediger Matisse Didden bij het team dat nog steeds in de race is voor directe promotie naar de Eredivisie, vertrekt. De Belg, dit seizoen net als Ould-Chikch een belangrijke pion in het team van de succesvolle trainer Bas Sibum, heeft inmiddels een contract bij FC Utrecht getekend. Roda JC speelt vrijdag in eigen huis de belangrijke wedstrijd tegen Cambuur, de directe concurrenten Willem II en FC Groningen gaan respectievelijk op bezoek bij FC Dordrecht en Telstar.

Lees verder