Warming-up 4e Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Doel blijft vervangende periode”

FC ’s-Gravenzande staat momenteel op een met Poortugaal en Capelle gedeelde derde plaats. Poortugaal heeft het beste doelsaldo. De achterstand op nummer twee Smitshoek is slechts één punt. Zaterdag ontvangt FC ’s-Gravenzande Nieuwenhoorn en gelet op de ranglijst zou dat drie punten om moeten kunnen leveren.

Tekst: Ton Beije

Voorafgaand aan het duel van zaterdag kreeg FC ’s-Gravenzande deze week een tegenvaller te verwerken. In de strijd om de Sir Winston Cup in het Haaglanden Voetbal Toernooi werd de ploeg van trainer Mike Jonk (foto) uitgeschakeld (na het nemen van veel strafschoppen) door de zaterdagploeg van Westlandia. Jonk: ,,Die uitschakeling is natuurlijk een teleurstelling voor ons allemaal. We hadden als doel gesteld om de finale op eigen veld te kunnen spelen, dus het is zuur om zo, via penalty’s, uitgeschakeld te worden. Maar we moeten nu vooruitkijken en ons richten op de competitie waar we nog veel te winnen hebben.”

Spannend

Het behalen van een tweede plek blijft mogelijk. De achterstand op Smitshoek is slechts een punt (en dat geldt ook voor Poortugaal en Capelle). Blijft dat het doel? Jonk: ,,Zeker, het behalen van een vervangende periode is nog steeds ons doel. De competitie is erg spannend en elke wedstrijd kan de rangorde weer veranderen. We zullen elk duel benaderen alsof het een finale is, zodat we de best mogelijke kans hebben om die plek te veroveren.”

Nieuwe trainer

Zaterdag thuis tegen Nieuwenhoorn, dat nog knokt tegen degradatie. Geen gemakkelijke opgave dus! Wat verwacht je voor wedstrijd? ,,Ik verwacht een zware wedstrijd”, laat Jonk weten. ,,Nieuwenhoorn vecht tegen degradatie en zal alles op alles zetten om punten te pakken. Ook hebben ze sinds deze week een nieuwe trainer wat toch altijd wat teweegbrengt bij een groep. We moeten ons eigen spel spelen en zorgen dat we dit de hele wedstrijd blijven doen.”

Uitwedstrijd

Wat herinner jij je van de uitwedstrijd? Jonk: ,,Van de uitwedstrijd herinner ik me dat we het niet makkelijk hadden. Nieuwenhoorn maakte snel 1-0 en we hadden de eerste helft moeite om door hun verdediging heen te spelen. De tweede helft lukte dat een stuk beter en wonnen we de wedstrijd met 1-4, maar dat zal zaterdag wel anders worden verwacht ik tegen een team dat waarschijnlijk heel compact zal spelen.”

Tandvlees

Mis FC ’s-Gravenzande nog spelers als gevolg van blessures of schorsingen? Jonker: ,,Aan het einde van het seizoen merk je altijd dat door de vele wedstrijden veel spelers op hun tandvlees lopen. Daardoor moeten we de belasting verdelen over meerdere spelers, maar blijven we redelijk compleet! Ardi Luijendijk heeft een paar hechtingen in zijn gezicht, waardoor hij deze week niet mag spelen, maar verder hebben we de groep zo goed als compleet. Roy van Beek is nog twijfelachtig, maar we hopen dat hij de laatste training goed doorkomt!”

Lees verder