Warming-up 3e Divisie: Jonathan Jonk (TOGB): ,,Eerst winnen, dan praten over derde periode”

Met nog vier wedstrijden te spelen in de Derde Divisie B, staat er voor TOGB geen spanning meer op de wedstrijden. Immers het team van trainer Jonathan Jonk (foto) kan niet meer degraderen en ook de nacompetitieplekken zijn een gepasseerd station.

Tekst: Ron Fruining

Door de overwinning op Quick, in het laatste duel, staat TOGB er in de derde periode echter prima op. Het binnenhalen van de periode is geen must, maar een bonus mocht deze behaald worden. Bovendien is het programma van TOGB niet gemakkelijk tegen allemaal ploegen uit de top drie, die strijden om de titel of de laatste periode. Met uitwedstrijden tegen SteDoCo en Barendrecht en thuisbeurten tegen sv Meerssen en Blauw Geel’38 dus vier topwedstrijden. Een vooruitblik op het treffen met koploper SteDoCo met TOGB-coach Jonathan Jonk.

Favoriet

Komende zaterdag speelt TOGB tegen koploper SteDoCo. De titelkandidaat heeft in de derde periode evenveel punten als TOGB en is samen met Barendrecht favoriet voor promotie naar de Tweede Divisie. Averij werd door de tegenstander van komende zaterdag opgelopen in de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij TEC, een 3-2 nederlaag, waardoor het team van trainer-coach Adje op eigen veld vol gas zal geven tegen TOGB.

Hoe gaan jullie voorkomen dat je overlopen wordt in deze wedstrijd?

,,Wij zullen tactisch goed voor de dag moeten komen tegen SteDoCo. In de fase waar wij als team momenteel zitten, verwacht ik niet dat wij overlopen gaan worden. In 2024 hebben wij zevenentwintig punten bij elkaar gespeeld. Afgezet tegen de periode voor de winterstop waarin wij negentien behaalden, zijn dit er acht meer. Met nog vier wedstrijden te spelen, laten wij op basis van punten een positieve ontwikkeling zien. SteDoCo heeft in 2024 tweeëntwintig punten behaald. Zij zijn niet meer zo onoverwinnelijk als voor de winterstop. Wij willen graag winnen van een topploeg, want dat is ons dit seizoen nog niet gelukt. Daar hebben wij nu vier kansen voor, die wij graag benutten, dat mag duidelijk zijn.”

Jullie kunnen vrijuit spelen nu jullie veilig zijn. Is dit een voor- of een nadeel?

,,Je zou het moeten zien als een voordeel, maar soms kan het vrijuit kunnen voetballen heel anders uitpakken. De druk ligt komende wedstrijd bij SteDoCo. Zij zijn met Barendrecht in de race voor de titel en kunnen zich geen misstap veroorloven. De afgelopen periode hebben zij wellicht door de druk, of andere oorzaken die ik niet ken, meer punten laten liggen dan ze vooraf hadden gedacht. Wij gaan er – om een cliché te gebruiken – alles aan doen om het SteDoCo lastig te maken en te verslaan in eigen huis.”

Pas je de systematiek aan om in de race te blijven voor de derde periode, of is het meestrijden om deze prijs geen doel?

,,Als je een kans hebt om de derde periode te pakken, dan moet je dit niet nalaten. Ik wil het overigens pas over het kunnen pakken van de derde periode hebben, als wij weten te winnen van SteDoCo. Er zijn nu nog te veel ploegen die meedoen om de derde periode.”

Kun je over je sterkste elf beschikken in Hoornaar?

,,We hebben het afgelopen week, na de winst in de halve finale van de Voetbal Rijnmond Cup tegen ASWH, rustiger aan gedaan. Als staf hebben wij een aantal trainingen eruit gehaald en het vrije weekend benut voor herstel en het uitwerken van de strategie voor de laatste fase van de competitie. We beschikten tegen ASWH ook niet over alle spelers, vanwege “kleine” pijntjes. Gelukkig hebben we geen schorsingen meer. Na de donderdagtraining, weet ik precies hoe we ervoor staan. Ik verwacht overigens over dezelfde groep te kunnen beschikken als de afgelopen weken.”

 

 

Lees verder