Warming-up 4e Divisie: Peter Klomp (RKAVV): ,,Zo snel mogelijk zes punten halen”

De laatste vier wedstrijden van het seizoen zijn finales voor RKAVV. Het verschil met de dertiende plaats, die het spelen van nacompetitie betekent, is slechts twee punten. Komende zaterdag moet in Zoetermeer gewonnen worden van hekkensluiter DSO om weg te blijven van deze ongunstige plaats op de ranglijst.

Tekst: Pieter Donath

Zelfs rechtstreekse degradatie is nog mogelijk omdat de voorsprong op nummer vijftien slechts drie punten bedraagt. Na DSO zijn mededegradatie-kandidaten Heerjansdam en VOC de tegenstanders en het voor een periode strijdende Capelle. Van deze ploeg werd recent thuis met 1-3 verloren in het KNVB-bekertoernooi. Twee weken geleden speelde RKAVV thuis tegen FC ’s-Gravenzande 1-1. Trainer Peter Klomp (foto) was tevreden met het behaalde punt en tegen DSO is er sprake van prestatiedruk.

Was je tevreden na het gelijkspel tegen FC ’s- Gravenzande?

,,Na een zwak begin, dat terecht resulteerde in weer een vroege achterstand, hebben we een prima wedstrijd gespeeld. We hebben weer voldoende kansen bij elkaar gevoetbald, maar niet is gescoord. Wanneer je dan in de laatste fase van de wedstrijd uiteindelijk de gelijkmaker scoort, dan moeten we tevreden zijn met dat ene punt.”

Winnen tegen DSO is noodzakelijk?

,,In elke wedstrijd die we nu spelen is winnen noodzakelijk dus zeker de eerstvolgende, maar dat geldt ook voor DSO. Er zal dus de nodige prestatiedruk op staan voor beide teams.”

Hoe kijk jij vooruit naar de laatste vier ‘finales’?

,,Van wedstrijd tot wedstrijd. Nu eerst de focus op DSO en dan komt vanzelf de volgende. Wij moeten in die reeks zo snel als mogelijk zes punten halen. Dat is de opdracht. Niet makkelijk, maar wel noodzakelijk.”

Lees verder