Voetbalboek sluit straks definitief voor Kevin Dercks (Excelsior Maassluis)

Kevin Dercks (foto), captain van Excelsior Maassluis, in de slotfase van deze competitie de grote concurrent van Scheveningen, zet na dit seizoen definitief een punt achter zijn actieve voetballoopbaan, laat hij weten in een interview in het voorjaarsmagazine van  waterwegsport.nl.         

Kevin Dercks speelde in de jeugd bij Feyenoord, met onder meer Nathan Aké, maar een kruisbandblessure in de A-jeugd gooide roet in het eten voor een loopbaan in het betaalde voetbal.

BVCB

Dercks ging na zijn herstel spelen bij BVCB en maakte na een jaar de overstap naar Excelsior Maassluis, waar hij nu alweer de nodige seizoenen actief is en fraaie hoogtepunten heeft meegemaakt (kampioenschap en bekeravonturen tegen PSV, Ajax en ADO Den Haag).

Accountant

Dercks is na zijn studie bedrijfseconomie (die hij na zijn Feyenoord-tijd weer oppikte) gaan werken als accountant bij Deloitte. En de juiste combinatie vinden tussen werk, voetbal en privé wordt steeds moeilijker. Daarom heeft hij besloten er na dit seizoen een punt achter te zetten.

Stoppen

Diverse clubs hebben hem al gebeld om wat lager te gaan spelen, maar Dercks weet, dat ook op een lager niveau veel tijd gaat zitten in selectietraining. Ook Excelsior Maassluis bood aan wat minder te gaan trainen, maar beide mogelijkheden zijn geen optie voor Kevin Dercks. ,,Ik vind echter dat het eigenlijk niet kan en bovendien heb ik de trainingen nodig om op niveau te blijven”, aldus de captain van de Tricolores in het magazine van Waterwegsport.nl

Lees verder