ADO Den Haag moet na rust voorsprong prijsgeven tegen NAC

Met de play-offs in zicht stond ADO Den Haag voor een echte krachtmeting uit tegen NAC Breda in een bomvol Rat Verlegh Stadion. De ploeg van trainer Darije Kalezic ging comfortabel de rust in met een 0-2 voorsprong, maar de gastheren kwamen na de doelwisseling terug en scoorden vlak voor tijd alsnog de gelijkmaker: 2-2.

Kalezic kon niet beschikken over Matteo Waem en Tyrese Asante, die maandag tegen Jong FC Utrecht tegen een vijfde gele prent aanliepen en dus nu uitgesloten waren. Bovendien waren Jort van de Sande, Kürsad Sürmeli en Lasse Vigen ook niet geheel fit en dus niet inzetbaar. Bart van Hintum zat na zijn blessure weer op de bank.

Stift

ADO Den Haag kwam goed uit de startblokken, want in de achtste minuut kon de Haagse aanhang juichen. Na een Haagse hoekschop bereikte een stift van Jari Vlak Silvinho Esajas, die doelman Pepijn van de Merbel geen kans gaf: 0-1. Na dik een kwartier werd het nog fraaier voor de bezoekers. Henri Koudossou ging goed door na een pass van Amir Absalem, maar zijn voorzet leek op niets uit te draaien. Joel Ideho (foto) hield de bal echter binnen, had een goede individuele actie in huis en werd neergelegd door Boyd Lucassen. Arbiter Van den Kerkhof kon niets anders doen dan naar de stip wijzen. Henk Veerman schoot – net als maandag in Utrecht – binnen: 0-2.

Kruising

Maar ook NAC kreeg mogelijkheden om terug te komen in de wedstrijd. Matthew Garbett zag zijn schot fraai uit de kruising gehaald worden door doelman Nick Marsman. De Haagse doelman was even later weer attent bij een kans voor Aimé Omgba. Toen Boyd Lucassen alleen voor Marsman verscheen had de Haagse goalie geluk, dat de bal in het zijnet verdween. ADO Den Haag wist dus de rust te bereiken zonder tegentreffers.

Aansluitingstreffer

Kalezic stuurde na de pauze dezelfde elf spelers het veld in. Alex Schalk kreeg de eerste mogelijkheid, maar zijn schot verdween naast het Bredase doel. De druk van de thuisploeg werd in het tweede bedrijf groter en de ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel ging op zoek naar de aansluitingstreffer. En die kwam er ook in de 65e minuut. Aimé Omgba kwam wat gelukkig in balbezit na een ongelukkige actie van Jari Vlak en liet Marsman kansloos: 1-2.

Blessure

Ruim een kwartier voor tijd moest ADO Den Haag verder zonder doelman Marsman, die eerder in het duel al geblesseerd was geraakt. Hij werd tussen de palen vervangen door Tim Coremans. De thuisploeg, gesteund door het eigen publiek, ging op zoek naar de gelijkmaker. En die viel ook nog in de slotminuut. Sigurd Haugen stond helemaal vrij en kon simpel de bal in het Haagse doel laten verdwijnen: 2-2.