Paul van der Zwaan (Quick): ,,Nog vier duels die we graag willen winnen”

In een tijdsbestek van vier dagen liep Quick in de Derde Divisie twee keer tegen een 3-0 verlies aan in een uitwedstrijd. Eerst bij TOGB en midweeks bij TEC in Tiel. Gevolgen heeft het niet voor de Haantjes, want de ploeg van trainer Paul van der Zwaan (foto) is al veilig.

Tekst: Pieter Donath

Van der Zwaan over die twee nederlagen: ,,De afgelopen twee wedstrijden hebben geen punten opgeleverd. De uitwedstrijd tegen TOGB was niet alleen qua uitslag teleurstellend, maar het gevolg van de met dubieuze kaarten strooiende scheidsrechter en had nog grotere gevolgen. De inhaalwedstrijd tegen TEC  hadden we opeens te maken met vier schorsingen van redelijk bepalende spelers. Die wedstrijd hebben we met veel junioren moeten spelen. Die jongens hebben dat overigens prima gedaan maar het team was te licht, te onervaren en te veel uit balans.”

Ervaring

,,Alles in ogenschouw nemende hebben we het tegen TEC nog niet eens slecht gedaan en hebben veel spelers ook weer belangrijke ervaringen opgedaan. Met oog op de toekomst niet onbelangrijk”, aldus de Quick-trainer.

Nieuw Hanenburg

Vanmiddag speelt Quick voor eigen aanhang op Nieuw Hanenburg tegen het Zeeuwse Kloetinge. Van der Zwaan: ,,Nog vier wedstrijden te gaan die we graag willen winnen. We willen ook door ontwikkelen richting de toekomst. Onze focus en instelling zal dan ook niet anders zijn dan in de eerste vier wedstrijden van de competitie, alles wat we hebben geven we en als ploeg gaan voor het beste resultaat.” De bal gaat rollen om 14.00 uur.

 

 

Lees verder