Nieuwsflits Tweede Divisie

In de rubriek Nieuwsflits brengt Haaglanden Voetbal ook info over clubs uit de Tweede Divisie waarin ook regiogenoot SVV Scheveningen uitkomt.

Verdediger Kaj van der Veldt, afkomstig van de O21 van NAC Breda, komt met ingang van het nieuwe seizoen uit voor Tweede Divisionist vv Katwijk. Van der Veldt kan ondanks zijn jeugdige leeftijd reeds wijzen op een indrukwekkende cv met daarop de namen van Alphense Boys, Feyenoord en SC Heerenveen. In zijn periode bij Feyenoord speelde hij ook voor Oranje O16.

Tekst: Peter Petit

Bij de Friezen was de uit Nieuwkoop afkomstige Van der Veldt captain van het O21-team, trainde hij af en toe mee met de spelers van het vlaggenschip en mocht hij zijn kwaliteiten laten zien tijdens oefenduels. Tot een keerpunt in zijn voetbalcarrière kwam het echter niet in het Friese Haagje, waarna hij besloot zijn pijlen te richten op de ‘parel van het zuiden’, KKD-club NAC Breda.

Geen doorbraak

Helaas kwam het in Breda ook niet tot een doorbraak, waarna Van der Veldt besloot het profvoetbal vaarwel te zeggen en zich volledig te richten op zijn maatschappelijke loopbaan. Toen vv Katwijk contact met hem opnam werd hij weer enthousiast, te meer daar hij eerder reeds had besloten om dichter bij huis te gaan voetballen.

 

 

Lees verder