3e klasse B: DWO en Laakkwartier pakken broodnodige zege

Wilhelmus blijft druk zetten op koploper Graaf Willem II VAC na een overwinning op Schipluiden. In de strijd tegen degradatie boekte DWO een zege op concurrent Blauw-Zwart en was Laakkwartier te sterk voor DSVP. Het lot van Full Speed lijkt duidelijk na een gelijkspel bij HMSH.

Wilhelmus – Schipluiden

Wilhelmus was in de eerste helft de bovenliggende partij en ging aan de thee met een comfortabele 3-0 voorsprong op het scorebord. Na de hervatting kwam Schipluiden volledig terug in het duel door een zuivere hattrick van Michael Jager: 3-3. Ismail ben Hammouch had een goede kans op de 3-4, maar faalde in de afwerking. In blessuretijd greep de ploeg van trainer Piet Gelauf jr. alsnog de winst met twee doelpunten: 5-3.

DSVP – Laakkwartier

Met een zege op DSVP gaf Laakkwartier zichzelf een klein beetje lucht in de strijd om niet in de vierde klasse te belanden. De Hagenaars staan nu op een veilige negende positie, maar moeten de komende weken nog flink aan de bak. Uit een afstandsschot zorgde Karam Boukhari na tien minuten voor de 0-1. Het duel werd nog even gestaakt na een blessure van de scheidsrechter, maar hij kon even later toch verder. Pas diep in de tweede helft kon Laakkwartier de zege veiligstellen. Na de 0-2 van Hamza Boukhari (foto) kon broer Karam met zijn tweede treffer de 0-3 aantekenen.

DWO – Blauw Zwart

In de degradatiekraker kwam DWO prima uit de startblokken met een treffer van Chadion Melfor: 1-0. Blauw-Zwart herpakte zich snel en tekende al snel voor de 1-1 door een goal van Olivier van Deursen. Ook na de thee hadden de Zoetermeerders de beste start. Gennaro Rosalia bracht na zeven minuten de 2-1 op het bord en kort daarna zorgde Melfort voor de derde treffer van DWO: 3-1. Door een rode kaart voor Bas Koolmees werd het toch nog zweten voor DWO. Blauw-Zwart-speler Bastiaan Hendriksen nam nog wel de 3-2 voor zijn rekening, maar verder kwamen de Wassenaarders niet.

HMSH – Full Speed

Full Speed had een overwinning nodig tegen HMSH, maar keek bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan. Na de openingstreffer van Harun Yungul scoorde Hamza Chiki vlak voor rust de 2-0. Meteen na de hervatting schoot Rodensio Frederik het ook niet veilige HMSH naar een fraaie 3-0 voorsprong. In de 50e minuut kwam HMSH met tien man te staan na een rode kaart. Uit een strafschop kwam de ploeg uit Delft op 3-1 dankzij Brian Koster. Halverwege de tweede helft bracht Lesley Dijksman de spanning terug: 3-2. HMSH hield met tien man lang stand, maar moest in blessuretijd de winst toch loslaten. Leon Bekenes tekende voor de 3-3 eindstand.