2e klasse D: Spanning aan kop terug door nederlaag sc Monster

De titelstrijd is weer volledig open na de ruime overwinning van VFC op Sportclub Monster. Verburch is bijna veilig na de winst op OLIVEO. Westlandia boekte een nipte zege op degradatiekandidaat cvv Berkel.

VFC – Sportclub Monster

In het eerste kwartier kregen beide teams goede kansen om te scoren, maar bleven treffers uit. Halverwege de eerste helft nam de Vlaardingse thuisclub de leiding in het duel door een treffer van Aaron de Bruin: 1-0. Vlak voor rust kwam VFC op 2-0 na miscommunicatie achterin bij de Westlanders. Coen Bokx nam het doelpunt voor zijn rekening. Met de 2-0 op het scorebord gingen de teams de rust in.

Sportclub Monster was na de doelwisseling niet meer bij machte om de stand een beter aanzien te geven. Met zijn tweede treffer gooide Coen Bokx het duel op slot: 3-0. Ondanks de nederlaag is Sportclub Monster nog steeds de koploper, maar de voorsprong op CION bedraagt nog maar een punt. VFC heeft drie punten achterstand op de koploper.

Verburch –  OLIVEO

De Poeldijkers zetten met de overwinning op OLIVEO een grote stap richting lijfsbehoud. Halverwege de eerste helft nam de ploeg van trainer John Zuijderwijk (foto) een 1-0 voorsprong. Op aangeven van Tim Uitvlugt kon Vince van der Knaap scoren. Na de rust kreeg OLIVEO meteen een goede mogelijkheid, maar een treffer bleef uit. Beide teams kregen goede kansen. Verburch kwam in de 67e minuut op 2-0 na opnieuw een treffer van Van der Knaap, die een bal van Levi van der Kaay succesvol over de keeper heen lobde. Vier minuten later bracht Dewi van Wichen de spanning terug met zijn doelpunt. Verder kwam OLIVEO niet, waardoor de stand 2-1 bleef.

Westlandia – cvv Berkel

Na gemiste kansen van Donny van Oijen, Merlijn Steenman en Tim van der Voort kwam Westlandia vlak voor rust toch nog op een verdiende 1-0 voorsprong. Stefan Bron schoot de 1-0 binnen. Zeven minuten in de tweede helft kwam Berkel weer terug in het duel (1-1), maar Westlandia herpakte zich daarna goed. Na een kwartier kon Rick van Schie uit de kluts de 2-1 in het doel werken. De 3-1 liet niet lang op zich wachten. Lennart Paauwe nam de 3-1 voor zijn rekening. Het duel werd even gestaakt vanwege het onweer, maar kon hervat worden. Met nog acht minuten te spelen werd het weer spannend nadat Berkel de 3-2 produceerde.  Westlandia hield stand en sleepte een 3-2 zege uit het vuur.