1e klasse C: Die Haghe schiet in eigen voet, waardoor Forum Sport wint

Van een groot krachtsverschil tussen kampioenskandidaat Forum Sport en degradatiekandidaat Die Haghe was op Ockenburgh geen sprake, maar twee Haagse verdedigende blunders brachten de Voorburgers in een zetel richting de kampioensschaal van de KNVB.

Tekst: Wim van de Graaf           |      Foto’s: Aad van der Knaap

De haren van Die Haghe-trainer Marcel Koning beginnen grijze plekken te vertonen, want ook nu weer moest hij het doen zonder een aantal sterkhouders uit zijn selectie. Vier spelers van het jonge Die Haghe 2 begonnen zo noodgedwongen op de bank. Forum Sport vloog gedreven uit de startblokken en zette Die Haghe vast op eigen helft. Al na acht minuten kreeg de naar FC Rijnvogels vertrekkende Sven Koppenol van een Haagse verdediger alle ruimte om de 0-1 beheerst achter Die Haghe-doelman Justin van Look te schieten. Een domper voor de thuisploeg, dat de eerdere ontmoeting in deze competitie nog stiekem met 0-1 had gewonnen.

Na het doelpunt rechtte Die Haghe de rug en bood het de lijstaanvoerder goed tegenstand. Na 25 minuten was er een prima actie van Sebastiaan van der Starre, maar Forum-doelman Petter van Pruijssen redde knap in de korte hoek ten koste van een corner. Hierna ging de wedstrijd gelijk op en vlak voor rust bracht Peter de Kleer met een mooie pass Sander de Jong in stelling, die goed uithaalde, maar zijn schot via een Forum-voet naast zag gaan. Zo kabbelde de wedstrijd uiteindelijk richting de thee.

Die Haghe trok in het begin van de tweede helft met veel inzet ten strijde. Een paar speldenprikjes leverde echter geen gevaar op. Een inswingende hoekschop van Leroy Klootwijk kon ternauwernood door de Forum-goalie net onder de lat worden weggewerkt. Een paar minuten later was er een drietal Haagse doelpogingen, maar telkens smoorde de bal in het doelgebied.

Na ruim een uur spelen ging een verdediger van Die Haghe gruwelijk in de fout en bood hij de Forum Sport-aanvaller Jerone Goodett een vrij veld en een niet te missen kans: 0-2. Op dat moment geheel tegen de veldverhouding in. Zo schiet je dus als Die Haghe in eigen voet en dat is niet voor het eerst dit seizoen. Marcel Koning nam direct maatregelen en bracht in twee fases alle vier de spelers van het tweede team en de licht geblesseerde Jesse Bakker binnen de lijnen. Die spelers pakten allen hun kans en brachten meer vaart, power en passie in de Haagse gelederen. Een golf van aanvallen op het Forum-doel brachten een paar “net-niet”-kansen. Een snelle uitbraak van Jerone Goodett zette bijna de 0-3 op het (kapotte) scorebord, maar zijn inzet ging nipt voorlangs het doel van Justin van Look, die een vrij rustige middag beleefde. Een minuut later schoot Die Haghe-speler Moaaz Elnahas hard naast het Voorburgse doel. Wat de thuisploeg ook probeerde, het mocht niet baten en zo kreeg Forum Sport de drie punten op een presenteerblaadje aangeboden.

Na afloop moesten de supporters van Die Haghe ook nog vernemen dat zowel TAC’90 als sv Den Hoorn wel hadden gewonnen, waardoor het gat met de na-competitieplekken is opgelopen tot zeven punten met nog slechts drie wedstrijden te spelen. Van Houdini is nog niets vernomen en Forum Sport kan in haar jubileumjaar binnenkort de vlag in top hijsen.