4e Divisie: HBS kan in eerste helft opgelopen achterstand niet goedmaken

HBS en LRC uit Leerdam hadden voorafgaand aan het duel evenveel punten verzameld. De bezoekers hadden aan één treffer voor de pauze genoeg om de volle buit mee naar huis te nemen. Een voor HBS tegenvallend resultaat (0-1 verlies dus) op sportpark Craeyenhout.

Tekst: Ton Beije         |        Foto’s: Winfried Klos

HBS miste twee vaste krachten, Mink Hueting en Kevin Schutte, die langs de zijlijn moesten toekijken vanwege een schorsing. Brayen Bröcker nam de plaats in van Kevin Schutte. Vooraf gold voor beide teams, dat er nog punten moeten gesprokkeld om definitief veilig te zijn. De nummer dertien (een p/d-plaats) had 28 punten. HBS en LRC stonden vooraf op 35.

Al in de eerste helft kwam HBS op achterstand: 0-1. Veel spelers protesteerden bij de scheidsrechter, maar zijn assistent langs de lijn had de vlag niet omhooggestoken. Er veranderde niets en de formatie van trainer Ekrem Kahya stond voor de opdracht de 0-1 achterstand goed te maken.

Hamstringblessure

De thuisploeg kreeg een mogelijkheid via Manuel Francisco. Hij kon uithalen vanaf vijf meter, maar zette voor en de bal werd vervolgens onderschept. Verder aan beide kanten niet veel echte kansen. Tegenvaller voor HBS was het uitvallen van Jedsel Markes vanwege een hamstringblessure. Zijn vervanger was Kihami da Costa.

Captain Niels van Pelt liep tegen een gele kaart aan wegens vasthouden en LRC kreeg een vrije trap op een gevaarlijke plek voor HBS. De bezoekers deden echter niets met die mogelijkheid. Op slag van rust kreeg HBS haar eerste hoekschop te nemen, maar die leverde verder ook niets op, zodat de ploegen aan de thee gingen met die 0-1 stand.

Geen doelpunt

Na rust moest eerst de 18-jarige HBS-doelman Bram Nieuwenhuizen een redding verrichten, waarna aan de andere kant Luca van Leeuwen een aardig kansje kreeg, maar de gelijkmaker leverde het niet op. Jim Roberti moest er met een blessure af en voor hem kwam Gio Sekeris binnen de lijnen. HBS dacht de gelijkmaker te scoren. De scheidsrechter oordeelde echter dat Manuel Francisco in het doelgebied van LRC een overtreding had begaan jegens de doelman en annuleerde de treffer. Het bleef bij 0-1.

Bij een volgende aanvallende actie van de bezoekers kwam HBS goed weg. Na een lob van de Leerdammers verdween de bal via een stuit net over het doel van Bram Nieuwenhuizen. HBS kreeg was mogelijkheden om langszij te komen en LRC probeerde er van alles aan te doen het tempo uit de wedstrijd te halen. De meegekomen Brayen Bröcker kreeg een enorme kopkans, maar hij zag zijn inzet naast het LRC-doel belanden. Den sfeer werd er in het veld niet beter op en de scheidsrechter besloot een kwartier voor tijd het duel stil te leggen. Na verloop van tijd was de leidsman bereid het duel voort te zetten, maar wilde van niemand meer enig commentaar horen.

Alert

Bij HBS kwam Noah Abid binnen het strijdperk voor Mathijs Harthoorn. Manuel Francisco verscheen nog tweemaal richting LRC-doel, maar zijn schoten verdwenen aan de voor HBS verkeerde kant van de paal. Ook Noah Abid dacht de gelijkmaker te scoren, maar de LRC-doelman redde alert. HBS heeft er in de slotfase nog alles aan gedaan om tenminste een punt te behalen, maar het bleef bij die ene treffer voor rust van LRC: 0-1.