2e Divisie: Scheveningen haalt drie belangrijke punten binnen tegen FC Lisse

Op sportpark Ter Specke moest Scheveningen in speelronde 31 aantreden tegen het op de degradatieplaats staande FC Lisse. Bij winst had FC Lisse wel de mogelijkheid om op twee punten van Kozakken Boys te komen, waardoor zelfs de nacompetitie tot de mogelijkheid zou behoren.

Tekst: John Carlier          |       Foto’s: Eric de Wit

Lang zag het er naar uit dat FC Lisse dankzij goede fases in de wedstrijd de drie punten zouden binnenhalen, maar in de slotfase van de wedstrijd sloeg Scheveningen met twee doelpunten toe, waardoor FC Lisse bijna zeker tot degradatie is genoodzaakt.

Ook voor Scheveningen was het belangrijk om de drie punten binnen te halen en liet dit ook in de beginfase blijken. In de derde minuut had het scorebord al op 0-1 kunnen staan. De opkomende Kevin Gomez-Nieto kwam alleen voor de keeper en had de hoek voor het uitzoeken, maar via een hard schot ging de bal recht op de keeper af en was het voor geen probleem om de stand op 0-0 te houden.

Deze eerste actie gaf een goed beeld van de gedachte waarmee Scheveningen naar Lisse was gekomen om uiteraard de drie punten binnen te halen. Enkele minuten later kreeg ook Jari de Jong de kans om te scoren. Zijn vrije trap ging wel langs de muur, maar eveneens recht in de handen van de keeper.

Een goede start voor Scheveningen die veel hoop gaf voor het verdere verloop van de wedstrijd. Het was ijdele hoop, want Scheveningen liet zich na deze kansen enigszins in de verdediging drukken waarvan FC Lisse probeerde te profiteren. Dit leidde in de negentiende minuut bijna tot de openingstreffer. Door een counter gevolgd door een perfecte voorzet van Jaap Zwetsloot kwam de bal bij Rowdy van der Putten, die bijna op de doellijn nog kans zag om de bal tegen de lat te schieten.

Waarschijnlijk een beetje geïrriteerd door deze misser ontving diezelfde speler op basis van een reactie tegen de scheidsrechter een terechte waarschuwing. Enkele minuten later kreeg Justin van der Putten een tweede kans om met FC Lisse op voorsprong te komen, maar vanuit een prachtige voorzet van Qiniso Ngobese kopte hij de bal net over. Waarschijnlijk was Scheveningen toch enigszins aangeslagen door deze aanvallende impulsen van FC Lisse en zag tot aan de rust geen kans het tij te keren. Er ontstond daardoor wellicht wat irritatie bij Mitchel de Vlugt, die volkomen onnodig op het middenveld een overtreding beging en vervolgens een gele kaart kreeg voorgehouden.

Ondanks dat FC Lisse de toch iets betere ploeg was, kreeg Scheveningen in de vijfenveertigste minuut nog de mogelijkheid om op 0-1 te komen. Een goede voorzet van Kevin Gomez-Nieto bereikte Mitchel de Vlugt, maar zijn kopbal werd door keeper Joost Meendering met een uiterste krachtsinspanning uit de hoek getikt. Uiteindelijk mocht Scheveningen met de 0-0 ruststand tevreden zijn.

Bij de start van de tweede helft zag je duidelijk dat beide teams toch voor de winst gingen. Het was FC Lisse dat de eerste kans kreeg. Tim Brinkman liet een schot los op de rand van het zestienmetergebied, maar de bal werd nog net door een verdediger tot corner verwerkt. Weer liet Mitchel de Vlugt zijn irritatie blijken wat tot een tweede gele kaart had kunnen leiden, maar de scheidsrechter liet het bij een waarschuwing.

In de vierenvijftigste minuut liet de verdediging van Scheveningen even een steekje vallen en gaf Jaap Zwetsloot een goede voorzet waarbij Tim Brinkman in een leeg doel kon koppen, maar de bal uiteindelijk net naast zag gaan. Na deze goede fase van FC Lisse wisselde trainer John Blok en bracht Mike de Niet in voor Ian van Baalen. Deze wissel veroorzaakte een verandering bij Scheveningen, want in de vijfenzestigste minuut werd Mike de Niet aangespeeld en op basis van zijn snelheid gaf hij de verdediging het nakijken en gaf een voorzet op maat, waardoor Mitchel de Vlugt de 0-1 op het scorebord kon laten zetten.

Hierna wisselde FC Lisse drie spelers en ook Scheveningen wisselde. Direct na deze wissels sloeg Scheveningen genadeloos toe, waardoor Lex Immers vanuit een ingooi de bal ontving en deze buiten bereik van de keeper in het doel schoot en daarmee de stand op 0-2 bracht.

Hoewel er nog maar dertien minuten gespeeld moesten worden, gaf FC Lisse het nog niet op en kreeg in de slotfase nog kansen om de aansluitingstreffer te maken en wellicht de gelijkmaker. Het was nog even paniek bij Scheveningen, maar uiteindelijk werd de 0-2 stand vastgehouden en kon uiteindelijk opgelucht het veld worden verlaten. De domper was nog wel even het moment, dat de winst van Excelsior Maassluis tot het team doordrong, maar door de overwinning in Lisse blijft toch de voorsprong van drie punten behouden.