1e klasse C: Wippolder herstelt zich na twee weken rust

Na een aantal weken geen wedstrijd op het programma te hebben gehad, was er voor het Delftse Wippolder eindelijk weer de mogelijkheid om zich te herstellen van de recente nederlagen tegen sv Nootdorp en VELO.

Foto’s: Wouter Dill

Met Seffelaar en Overvliet weer van de partij begon de thuisploeg tegen sv Honselersdijk met goede moed aan het duel. De bezoekers waren ook gebaat bij een overwinning om weg te komen uit de gevarenzone en dus was het zaak voor beide ploegen om te strijden voor de overwinning.

De eerste helft kon ook schriftelijk afgedaan worden. Zowel Wippolder als sv Honselersdijk probeerden van alles, maar er werd slordig om gegaan met de passing en met een handje vol kansen werd slordig omgesprongen.

Na rust werd snel duidelijk dat Wippolder het opgekomen publiek toch iets moois wilde voorschotelen. Waar er in de eerste helft te weinig gevoetbald werd, lukte het direct in de tweede helft wel om combinaties te laten slagen en om meer gedurfd acties in te ondernemen.

Vijf minuten na rust al kreeg Daley Uythof het op zijn heupen en wist met een goede actie vrij te komen in het strafschopgebied, waar hij echter werd gevloerd en de bal op de stip werd gelegd. Uythof legde zelf aan vanaf elfmeter voor de 1-0. Wippolder zette door, maar moest een aantal keren achteruit voor de dadendrang van de bezoekers. Na een afgeslagen aanval van sv Honselersdijk was het doelman Dion de Jong die met een mooie diepe trap Uythof wist te bereiken. De verdediger had een verkeerde timing, maar de wijze waarop Uythof de bal direct en gecontroleerd meenam was prachtig om te zien. Direct in de één-op-één met de doelman aarzelde de creatieve aanvaller niet en schoot de 2-0 binnen.

Wippolder haalde opgelucht adem en zat tien minuten na rust op rozen na deze twee snelle doelpunten. Net op het moment dat de thuisploeg wat meer achteruit moest gaan werd Domenico de Vree aangespeeld aan de buitenkant. De rappe aanvaller zette een goede solo in en haalde vanaf een meter of twintig verwoestend uit. Zijn schot verdween in de verre hoek en de 3-0 kon na een uur spelen worden genoteerd.

Wippolder moest waken voor de rappe buitenspelers en zo’n tien minuten na de derde treffer moest Wippolder zich gewonnen geven. Een schot bij de tweede paal werd hard en hoog ingeschoten door Joey Valstar: 3-1. sv Honselersdijk probeerde hierna nog van alles, maar wist niet tot scoren te komen. De warrig fluitende scheidsrechter Babat liet veel doorspelen wat de snelheid ten goede kwam, maar de leidsman had het zichzelf makkelijker kunnen maken door het spel zo nu en dan korter te houden.

sv Honselersdijk moet nog alle zeilen bijzetten om weg te komen van de onderste plekken en Wippolder wil zich een goede uitgangspositie verschaffen ten behoeve van deelname aan de play-offs als winnaar van de eerste periodetitel.