3e Divisie: Halman doeltreffend tegen TOGB voor titelkandidaat SteDoCo

Eén treffer levert SteDoCo drie punten op in titelrace met Barendrecht. TOGB speelde op een zonovergoten Sportpark Kort Scheiwijk een prima wedstrijd, maar moest uiteindelijk de punten aan gastheer en koploper SteDoCo laten.

Tekst: Ron Fruining

In de eerste helft was het vleugelaanvaller Jayson Halman die het net wist te vinden. Het bleek de enige treffer van het duel, waardoor de koploper uit Hoornaar drie belangrijke punten in de strijd om promotie naar de Tweede Divisie mocht bijschrijven aan haar totaal.

Aanvallend

De thuisploeg werd in het begin van de wedstrijd als eerste gevaarlijk. Nadat de bal van achteruit naar voren werd gespeeld, viel deze goed voor de voeten van de centrale aanvaller van SteDoCo. Uit de draai testte Joran Schröder de reflexen van TOGB-doelman Moreno Zwarteveld (foto). De laatste slaagde met vlag en wimpel en keerde de inzet van Schröder prima. Hierna was het de beurt aan TOGB om op de deur te kloppen. Een bal vanuit het middenveld op Leroy Zwarteveld belandde via Merick Heintjes voor de voeten van Max le Fèvre. Le Fèvre schoot verdekt, maar zag dat SteDoCo-sluitpost Maarten de Fockert kon redden.

Voetballen

Het duel tussen twee teams die wilden voetballen was aangenaam om naar te kijken. Arwin van Soest stond aan de volgende SteDoCo-doelpoging. De centrale middenvelder ontdeed zich van zijn directe tegenstander, lobde de bal over de uitkomende Zwarteveld, maar zag zijn inzet op het dak van het doel eindigen. Na een klein kwartier was het SteDoCo dat een corner mocht nemen. De kopbal van Schröder had echter onvoldoende kracht om Zwarteveld te verschalken. In de tegenstoot werd TOGB-aanvaller Merick Heintjes op weg naar het doel met handen en voeten gekeerd. De inzet van Heintjes was hierdoor niet zuiver, waardoor Heintjes alsnog een vrije trap kreeg. Zandbergen en Steerneman gingen achter de bal staan en het was Steerneman die met een lage inzet, doelman De Fockert dwong met een uiterste poging de bal uit de verre hoek te tikken.

Treffer

In een fase dat SteDoCo de overhand had, viel de treffer voor de thuisploeg. Aan de linkerkant ging routinier Halman op avontuur. Met de bal aan de voet glipte hij langs meerdere TOGB-spelers om vanaf links in de zestien uit te halen. De inzet verraste Zwarteveld en plofte binnen: 1-0. Halman snelde naar zijn trainer om de treffer met hem te vieren, voordat hij de felicitaties van zijn ploeggenoten in ontvangst nam. Drie minuten later had Van Soest van dichtbij de 2-0 voor het intikken, maar zag dat Zwarteveld weer in staat was de doelpoging te pakken.

Brutaal

In de tweede helft was TOGB brutaler. De ploeg van trainer Jonathan Jonk kreeg na een minuut of vijf spelen de kans op de gelijkmaker. Na een snelle spelhervatting door Le Fèvre op Heintjes, was het de laatste die Leroy Zwarteveld vrij voor doelman De Fockert zette. Zwarteveld had meer tijd dan hij wellicht dacht en haalde hierdoor te snel de trekker over, waardoor de bal in de korte hoek niet onhoudbaar was en De Fockert relatief eenvoudig kon keren. Het bleek de grootste kans voor TOGB deze middag, dat eigenlijk een doelpunt had moeten opleveren.

Restant

In het restant van de tweede helft zagen de toeschouwers een op een fout van TOGB loerende thuisploeg en een geelzwarte formatie die de defensie van de koploper niet wist te verrassen. Het duel werd door de treffer van Halman beslist op 1-0, waardoor SteDoCo met nog drie duels te spelen, als koploper de beste papieren houdt op de titel in de Derde Divisie B.