1e klasse C: VELO pakt volle buit bij sv Nootdorp

Begin december won VELO ruim met 4-0 van sv Nootdorp, maar toen zaten de Nootdorpers nog in een slechte periode. Na de winterstop kwam de wederopstanding en klom de ploeg op de ranglijst. VELO was dus gewaarschuwd. Na een niet al te beste wedstrijd wist VELO na een 1-0 ruststand in de slotfase dankzij twee invallers de stand om te buigen naar 1-2 en konden de drie punten mee naar Wateringen.

Tekst: Louis de Letter     |     Foto’s: Sander de Hollander

Vanaf het begin van de wedstrijd zochten beide teams de aanval, maar schoten op doel of vrije trappen misten de juiste richting of werden gestopt door beide doelmannen. De toeschouwers werden niet echt warm van het getoonde spel, maar rond de 39e minuut steeg de temperatuur wel bij de Nootdorpers. Een indraaiende vrije trap van Mitchell Abdoel werd in de drukte voor het VELO-doel verrassend ingekopt door Joey van Maaren: 1-0.

Corners

Tot aan de rust nog enkele gevaarlijke corners van Mitchell Abdoel namens sv Nootdorp en bij VELO een kopbal van Mart Dubbeld, uit een vrije trap van Vince van Egmond, naast het doel, waardoor de stand onveranderd bleef.

In de tweede helft eigenlijk eenzelfde spelbeeld met twee teams die wel wilden, maar aanvallend niet echt gevaarlijk werden. Beide defensies bleven ook gesloten dus de man van het scorebord had (nog) niet veel te doen. In de 67e minuut kwam Rens de Vries net te laat om met een kopbal een voorzet van captain Benjamin el Amrani succesvol af te ronden. Trainer Kevin van der Geest bracht met Emiel Rours en Bas van Dommelen verse krachten in voor Vince van Egmond en Ryan Korsuize. Bij sv Nootdorp zag Jop Verhagen zijn zoveelste vrije trap weer hoog over het doel gaan en twee corners op links en rechts leverden ook niets op.

In de laatste tien minuten mochten Tezrick Pereira (van O23) en Bram Zwinkels (ook O23) ook nog in het veld komen voor Erik Letsch en Irshan Jagbandhan. In de 87e minuut gaf Tezrick Pereira zijn invalbeurt extra glans toen hij een voorzet van Benjamin el Amrani omzette in een doelpunt: 1-1. In de 90e minuut ging de wedstrijd helemaal op zijn kop toen de diep gestuurde Emiel Rours (ook invaller) zijn inzet eerst half gekeerd zag door sv Nootdorp-doelman Jordy de Bruijn maar in tweede instantie wel raak schoot: 1-2. In laatste minuut bijna nog de gelijkmaker, maar strandde de vrije trap van Jop Verhagen dit keer op de paal.

Na het verlossende laatste fluitsignaal van scheidsrechter Westhoff grote teleurstelling bij sv Nootdorp en blije gezichten bij geheel VELO, dat met deze overwinning sinds 3 februari ongeslagen blijft. VELO blijft op een mooie derde plaats en met 34 punten mag VELO zich nagenoeg veilig noemen.

Zaterdag aanstaande gaat VELO naar Leiden voor de wedstrijd tegen LFC. Thuis verloor VELO diep in blessuretijd met 2-3 en ook in de return zal het zeker weer meer dan spannend worden.