Hoofdrol voor oud-ADO Den Haag-speler Becker bij Real Sociedad

Sheraldo Becker (foto) speelde zaterdag bij zijn club Real Sociedad een hoofdrol. Mede door zijn acties houdt de club zicht op Europees voetbal. De Amsterdammer was bij beide treffers tegen Las Palmas betrokken.

Sheraldo Becker stond voor de vijfde maal sinds zijn komst naar de Spaans club in de basisformatie en maakte die uitverkiezing ruimschoots waar. Bij de eerste treffer van Real Sociedad kreeg hij de bal op rechts aangespeeld, gaf vervolgens een harde lage voorzet en via de doelman kwam de bal tegen het been van verdediger Alex Suárez en hobbelde vervolgens in het doel: 1-0 (zie onder).

Bij de 2-0 voor de gastheren kreeg Becker alle toeschouwers op de banken. Vanuit een eigenlijk onmogelijke hoek kogelde hij de bal hard en hoog langs de doelman: 2-0. Hij had in de wedstrijd bijna een hattrick te pakken, maar zijn schot van afstand werd nog net buiten het doel gehouden. (2-0, zie hieronder)

Zijn goede spel en de bijdrage in de winst was ook niet aan de trainer voorbij gegaan. Hij kreeg een publiekswissel, wat overigens ook inhield, dat hij nog steeds geen wedstrijd met de volle negentig minuten heeft gespeeld.

Lees verder