Futsal: Mannenteam zvv Den Haag neemt punten mee uit Spijkenisse

Na de overduidelijke, maar toch wel geflatteerde nederlaag tegen de terechte kampioen ZVG Cagemax moest zvv Den Haag in de laatste wedstrijd van het seizoen aantreden tegen OACN Boys in Spijkenisse. Een mogelijkheid om de nederlaag weg te spoelen en het wisselvallige seizoen goed af te sluiten.

Tekst: Nick Taal

zvv Den Haag begon scherp aan de wedstrijd en zette gelijk hoog druk en nam gelijk het initiatief. Er ontstonden wat kansen, maar met kunst- en vliegwerk bleef het de eerste minuten 0-0. Toch kwam OACN Boys, via Mohammed Tailibi, op een 1-0 voorsprong door een verkeerd gespeelde vrije trap en een snelle omschakeling.

Aanval

zvv Den Haag bleef de aanval zoeken en kwam verdiend op 1-1 door een doelpunt van Achraf el Jaouhari. Door een schot van afstand van Mohammed Tailibi, die over doelman Oussama Zayzaoui (foto) heen vloog, nam OACN Boys wederom de leiding: 2-1. Niet veel later maakte Nawfal Boutkabout de 2-2 na een mooie één-twee met aanvoerder Djamel Boerstra. Toch ging zvv Den Haag rusten met een 3-2 achterstand door een snelle omschakeling en wederom een treffer van Mohammed Tailibi van OACN Boys.

Doelpunten

OACN Boys – niet met een volle bezetting – kwam er steeds sporadischer uit en het wachten was op de gelijkmaker. Die kwam er ook, wederom na een één-twee tussen Djamel Boerstra en Nawfal Boutkabout, die door laatstgenoemde met een schitterende volley werd afgemaakt: 3-3.

De beer was los bij zvv Den Haag en Djamel Boerstra maakte de 3-4, nu op aangeven van Nawfal Boutkabout. De bezoekers denderden nu over OACN Boys heen en liepen uit naar een 3-8 overwinning door doelpunten van Achraf el Jaouhari ,Anouar Zibouh (2x) en topscorer van het seizoen Djamel Boerstra.

Zo werd het wisselvallige seizoen toch nog mooi afgesloten en de gezelligheid was na de wedstrijd weer aanwezig.

Lees verder