Futsal: FC Westland pakt met monsterzege periodetitel tegen BE’79/2

Vrijdag traden de zaalvoetballers van FC Westland thuis aan tegen BE’79/2. De Westlanders waren al zeker van minimaal de vervangende eerste periodetitel, maar konden bij winst de tweede periodetitel bemachtigen.

Tekst: Peter Botman    |      Foto’s: Alex Pronk

Tegenstander BE’79/2 staat onderaan, maar doordat er al drie clubs zich hebben teruggetrokken, is ook die ploeg volgend seizoen zeker van een plek in de Eerste Divisie, zolang het eerste team van BE’79 zich weet te handhaven in de Eredivisie.

FC Westland had geen kind aan het team uit Berkel-Enschot en won na een 8-1 ruststand met maar liefst 15-2. In de laatste competitiewedstrijd was het voor FC Westland taak om met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan voor promotie naar de Eredivisie. Tegelijkertijd speelde ook het tweede elftal van FC Westland in Middelburg al haar eerste wedstrijd voor eventuele promotie naar de Eerste Divisie. Doordat er een sterk team afreisde naar Zeeland was dat ook een uitgelezen kans voor coach James Dhanai om spelers te laten debuteren. Naser Dadi, maakte hier gretig gebruik van. Hij bleek een heerlijke, frisse en gretige toevoeging bij de Westlanders.

Lob

FC Westland had in de beginfase moeite om de vele kansen ook om te zetten in doelpunten. Na een 2-0 voorsprong wist BE’79 zelfs iets terug te doen met een mooie lob over keeper Barry Botman. De bezoekende ploeg kon echter het tempo van FC Westland steeds minder makkelijk bijbenen, waardoor de thuisploeg uit wist te lopen tot een 8-1 ruststand.

Ook in de tweede helft bleef FC Westland heer en meester en moest Westlandse keeper Barry Botman alleen optreden door gemakzucht die er soms insloop. Bij een 9-2 voorsprong leek de doelpuntenmachine even te haperen en bleek de tiende treffer maar niet te vallen. Topscorer Anouar Attal Haoui wist toch nog een hogere versnelling te vinden en nam vier van de volgende zes doelpunten op zijn rekening en zette zo een stempel op de 15-2 overwinning. Zo bemachtigde FC Westland de tweede periodetitel en mag het zich gaan opmaken voor promotiewedstrijden naar de Eredivisie, het hoogste zaalvoetbalniveau van Nederland.

De vijftien doelpunten van vrijdag werden gemaakt door Anouar Attal Haoui (6x), Naser Dadi (5x), Hamza Boukhari (3x) en Yassin Irzi. FC Westland weet inmiddels dat ZVS Bodemflex de eerste horde wordt richting de Eredivisie. Op 10 mei speelt FC Westland eerst in st. Michiels-Gestel om op 17 mei om 21.30 uur in Sporthal Hoge Veld in Den Haag gastheer te zijn voor de Brabanders. In een eventuele volgende ronde zal de herkanser van de Eredivisie de tegenstander zijn. Dat zou zo maar het eerste team van BE’79 kunnen zijn. Die ploeg maakt in een rechtstreeks duel uit met ZVV Ede wie de herkanser van de Eredivisie wordt.

 

Lees verder