NEC nog in race Europees voetbal dankzij dubbelslag Hagenaar Tjarron Chery

Na afloop van de competitiewedstrijd tussen Excelsior en NEC had niemand het over de logische zege, 0-3, van de Nijmegenaren. Onderwerp van gesprek waren vooral de twee schitterende doelpunten van Tjarron Chery (foto).

Tekst: Peter Petit

Na een bliksemstart bij zijn rentree in het Nederlandse voetbal bij NEC in januari met vier doelpunten in twaalf wedstrijden, stond de oud-speler van onder meer ADO Den Haag sinds maart droog. Tegen degradatiekandidaat Excelsior vond de Hagenaar het net weer met twee schitterende doelpunten binnen vijf minuten, waardoor NEC nog volop in de race is voor de vijfde plek in de eredivisie.

Zwabberbal

Na een brilstand bij de rust scoorde de 35-jarige in Den Haag geboren Chery het eerste Nijmeegse doelpunt in de zestigste minuut vanaf afstand met zijn ‘fluwelen’ linkervoet uit een zwabberbal na een schitterende pass van Dirk Proper. Het tweede doelpunt, vier minuten later gescoord, kwam opvallend genoeg uit een volley van zijn rechter chocoladebeen.

Blij

Na afloop van het duel liet Chery weten dat zijn eerste doelpunt hem het meest kon bekoren. “Links over de keeper, dat is mooi. Al met al waren het twee mooie goals en ben ik heel blij met de overwinning”, aldus Chery voor de camera van ESPN.

(Foto: Orange Pictures)