Westlandland Cup: Westlandia (za) ook nu door na strafschoppen

In de kwartfinale van de strijd om de Westland Accountancy Cup heeft de zaterdagploeg van Westlandia – na een eindstand van 1-1 – via strafschoppen gewonnen van Lyra en heeft zich daarmee geplaatst voor de halve eindstrijd.

Tekst: Ton Beije

Op het veld van buurman vv Naaldwijk was Westlandia in de eerste helft de bovenliggende partij, maar wist het de doelman van Lyra niet echt moeilijk te maken. Een 0-0 stand bij rust was dan ook het logische gevolg.

Gelijk

Na de doelwisseling nam Westlandia al snel, na vijf minuten, de leiding door een treffer van invaller Stefan Bron. Lyra zocht na die achterstand meer de aanval en dat werd ook beloond met de gelijkmaker. Die werd gescoord door Dyon Lemckert: 1-1.

Strafschoppen

In het verdere verloop van de tweede helft kwamen beide teams niet meer aan doelpunten toe, zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. De zaterdagequipe van Westlandia deed dat vorige week al knap door in het Haaglanden Voetbal Toernooi Tweede Divisionist FC ’s-Gravenzande vanaf de stip uit te schakelen. Ook nu waren de Naaldwijkers de winnende ploeg. Westlandia benutte vijf ‘pingels’ en doelman Tim Janssen van Westlandia stopte de vijfde strafschop van Lyra.

Twee ijzers

De ploeg van trainer Theo Verbeek (foto) heeft nog twee ijzers in het vuur. Het Haaglanden Voetbal Toernooi, maar het mag nu ook in de strijd om de Westland Accountancy Cup in de halve finale uitkomen tegen sv Honselersdijk.