O23 3D/4F: FC Zoetermeer verslikt zich in VOC, zeges Wilhelmus en HMSH

In de derde divisie liet FC Zoetermeer zich verrassen door VOC. Een niveau lager was HMSH veel te sterk voor DUNO en liet Wilhelmus BMT alle hoeken van het veld zien.

3e divisie D

VOC O23 – FC Zoetermeer O23

FC Zoetermeer liet in de jacht op promotie een lelijke steek vallen in Rotterdam. Bij rust hielden de ploegen elkaar nog in evenwicht: 0-0. Na de thee kon VOC met twee treffers de winst grijpen. Door de 2-0 nederlaag is FC Zoetermeer nog verre van zeker van promotie. De club van trainer Ferdy Macnack (foto) zal in haar laatste twee duels geen fouten meer mogen maken.

4e divisie F

BMT O23 – Wilhelmus O23

De thuisploeg kwam het beste uit de startblokken en opende in de zesde minuut de score. Wilhelmus nam daarna de controle over en kreeg in de vertiende minuut een strafschop. Stijn Fako faalde niet vanaf elf meter: 1-1. Fako bleef een hoofdrol opeisen. Hij was twee keer de aangever bij een treffer van Bor Karskens en benutte daarna opnieuw een strafschop: 1-4. In de tweede helft voerden Tygo Roeleven, Saif Fadl en Hamza Alani de score op naar 1-7.

HMSH O23 – DUNO O23

In de onderste regionen boekte HMSH jaar derde zege in de voorjaarscompetitie. Het thuisduel tegen DUNO werd in een 5-1 overwinning omgezet. Yassine Zattouti was drie keer trefzeker voor de thuisploeg en Salah Salaheldin kon twee keer het net vinden. Calvin Mulder scoorde de enige treffer namens DUNO.