Spakenburg heeft geen trek in Keuken Kampioen Divisie

Mocht Vitesse daadwerkelijk failliet gaan, dan komt er in de Keuken Kampioen Divisie een plek vrij voor een amateurclub met profambities. Maar Spakenburg, de aanstaande kampioen van de Tweede Divisie, peinst er niet over om naar de profs te promoveren.

Voorzitter Marc Schoonebeek (foto) heeft echter al laten weten aan RTV Utrecht: ,,Ze hoeven ons niet te bellen, wij gaan nooit het betaald voetbal in.” Spakenburg heeft dus geen enkele ambitie om het eventuele gat van Vitesse op te vullen en als twintigste club toe te treden tot de Keuken Kampioen Divisie.

Miljoen

,,Als je de eerste divisie in wilt, moet je een miljoen meenemen. Als je het heel goed doet, verdien je dat in één of twee jaar terug. En als het je niet bevalt en je wilt terug naar de amateurs, moet je weer in de vijfde klasse beginnen. Geen haar op mijn hoofd die daaraan denkt”, aldus Spakenburg-voorzitter Marc Schoonebeek tegen RTV Utrecht.

Klus

Voor Vitesse wordt het een enorme klus om de deadline van de KNVB te gaan halen. De KNVB heeft bepaald dat Vitesse voor 17 mei financieel orde op zaken moet hebben gesteld. Zo niet, dan kan de proflicentie ingetrokken worden. In reactie daarop heeft de  interim-directeur van Vitesse, Edwin Reijntjes (ex-ADO Den Haag), al laten weten, dat de club die deadline mogelijk niet zal halen.

(Foto: KNVB Media)

Lees verder