Warming-up 4e klasse A/D: FC Zoetermeer warmt zich op voor ongeslagen titel

FC Zoetermeer kan zaterdag geschiedenis schrijven door voor de tweede maal in de clubhistorie het kampioenschap in de zaterdagcompetitie te veroveren. Dat zal dan moeten gebeuren tegen de nummer negen in de poule, het Delftse SEP. Paul van Loenen beleeft zaterdag zijn laatste derby als hoofdtrainer van MSV’71 tegen Maasdijk, na vier seizoenen komt er een eind aan zijn trainerschap in Maassluis.

Tekst: Peter Petit

4e klasse A

Woubrugge – Stompwijk’92

Het ensemble van hoofdtrainer Erik van Manen gaat zaterdag op bezoek bij het op een degradatieplek staande Woubrugge. De Stompwijkers zijn weliswaar gedeeld koploper in de derde periode, maar nog allesbehalve veilig. Alle opties zijn nog mogelijk voor de Meerhorst-bewoners; handhaving in 4e klasse, het spelen van p/d-wedstrijden ter voorkoming van degradatie naar de 5e klasse of het spelen van de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Woubrugge verloor afgelopen zaterdag teleurstellend met 2-0 van Sporting Leiden en moet de laatste competitiewedstrijden winnen om aan degradatie te ontkomen. De heenwedstrijd werd door de Woubruggenaren met 2-4 gewonnen.

4e klasse D

RVC Celeritas – SEV

De Leidschendammers hebben nog een appeltje te schillen met de Rijswijkse formatie. SEV diende eind vorig jaar, na afloop van de door RVC Celeritas zo verrassend met 1-3 gewonnen heenwedstrijd, een klacht in bij de KNVB omdat bij de Rijswijkers een speler zou zijn ingevallen, die eerder die dag bij een wedstrijd van de tweede elftallen van beide teams, een rode kaart zou hebben gekregen. De klacht van SEV werd door de voetbalbond ongegrond verklaard.

Vertrouwen

Hoe dan ook is de wedstrijd voor beide clubs belangrijk. SEV speelt onder leiding van hoofdtrainer Arjan Kortleven de laatste weken vol vertrouwen. Kortleven benadrukt het positieve gevoel dat heerst binnen de groep en kijkt met optimisme naar de mogelijkheid om de achterstand op MSV’71, twee punten, in te halen. De laatste reeks wedstrijden heeft SEV een hoog niveau laten zien, waarbij duidelijk stappen zijn gezet gedurende het seizoen. Kortleven is er dan ook van overtuigd dat zijn spelers zaterdag opnieuw hun beste kant laten zien. Met de thuisnederlaag tegen de komende tegenstander nog vers in het geheugen, is het team gemotiveerd om ditmaal een andere uitslag te behalen. Het teams is vastberaden om de 1-3 nederlaag recht te zetten en te laten zien hoe het gegroeid is sinds de laatste ontmoeting eind vorig jaar.

Het belooft al met al een spannende wedstrijd te worden, waarbij SEV alles op alles zal zetten om de overwinning binnen te halen en zo de achtervolging op MSV’71 voort te zetten.

117 kaarsjes

Thuisploeg RVC Celeritas, dat op Hemelvaartsdag 117 kaarsjes uitblies, voelt inmiddels de hete adem van Deltasport in haar nek in de strijd om directe degradatie. Het verschil tussen de hekkensluiter, Deltasport, en nummer één na laatst, RVC Celeritas, bedraagt drie punten. Ook Deltasport wacht een moeilijke tegenstander, VDL. Bij verlies van zowel RVC Celeritas als Delta Sport blijft het verschil drie punten en valt de beslissing over directe degradatie in de laatste competitieronde, volgende week

FC Zoetermeer – SEP

De kampioenswedstrijd voor het team onder leiding van de ambitieuze hoofdtrainer Martijn de Zoete (foto) tegen SEP. De Zoete: ,,In onze ogen een team dat natuurlijk ook nog voor alles speelt onderin de competitie. Ik verwacht ook dat ze naar Zoetermeer komen om echt resultaat te halen. Wij moeten er samen met onze trouwe supportersschare voor zorgen dat het vanaf minuut één duidelijk is dat dat niet het geval is. Natuurlijk kunnen we zeggen dat deze wedstrijd net zo is als andere wedstrijden, maar zo werkt het niet. Iedereen weet dat dit de kampioenswedstrijd is en dat brengt nu eenmaal meer met zich mee dan andere duels. De ene speler gaat er alleen maar beter door voetballen en de andere speler zullen we moeten helpen om daarmee om te gaan. De voorbereiding op deze wedstrijd was niet anders dan voor andere wedstrijden, maar we moeten er wel voor zorgen dat alle voorbereidingen niet voor niks zijn geweest. Verder zijn wij zaterdag zo goed als compleet, de laatste dagen hebben we nog de balans moeten maken, maar duidelijk is dat iedereen deze wedstrijd wil spelen.”

Deltasport – VDL

Het is alweer bijna een maand geleden dat VDL haar laatste competitiewedstrijd speelde. In de ‘derby van Maassluis’ werd MSV’71 met 4-1 verslagen. Ook nu mag opponent Deltasport geen obstakel vormen voor de ploeg van hoofdtrainer Gilbert de Wildt om de knappe derde nacompetitieplaats vast te houden.

Bij Deltasport is men al druk bezig met het komend seizoen. Zo verwelkomende men in Vlaardingen drie spelers die komend seizoen de rood-zwarte kleuren van de club gaan dragen: Rahim Lalmohammed (ex-SVV), Emal Rahmi (ex-VFC) en doelman Ali Oksuz (ex-SVV). Head-to-head leverde deze derby, sinds het seizoen 2010-2011 drie keer gespeeld, eenmaal winst op voor de thuisploeg, één keer winst voor de gasten uit Maassluis en eindigde de wedstrijd ook eenmaal onbeslist

MSV’71 – Maasdijk

Derbydag in Maassluis! Bij de thuisploeg voert hoofdtrainer Paul van Loenen voor de laatste maal op eigen terrein zijn troepen aan. De met zijn afscheidstournee bezig zijn zijnde Van Loenen vertrekt na vier seizoenen en wordt opgevolgd door Johan Peper. MSV’71 is nog drukdoende een assistent-trainer te vinden voor komend seizoen. Met nog twee wedstrijden te spelen staat de ploeg uit Maassluis op een veilige zevende plek. Het afgelopen vrije weekeinde werd benut door een oefenwedstrijd tegen Blijdorp te spelen. De Rotterdammers, uitkomende in de 4e klasse E, wonnen met 1-3. Voor MSV’71 scoorde Jack van der Vlugt het enige doelpunt.

Runner-up

Runner-up Maasdijk wacht na de reguliere competitie nog een toetje. Na de 0-1 zege op SEP twee weken geleden, neemt de ploeg van hoofdtrainer Dennis van den Steen voor de tweede maal deel aan de nacompetitie voor promotie. Van den Steen kan tegen MSV’71 geen beroep doen op de geschorste aanvaller Nick van Vliet. Van den Steen en zijn mannen hopen op een misstap van gedoodverfde kampioen FC Zoetermeer om van de laatste competitiewedstrijd Maasdijk – FC Zoetermeer een kraker te maken. Zover zullen de Zoetermeerders het echter niet willen laten komen.

Quintus – Vredenburch

De thuisploeg verzuimde zich in de afgelopen competitieronde definitief veilig te spelen door met SEV een remise, 2-2, overeen te komen. Ook in het duel tegen de Leidschendammers bleek het verzorgd spelende Quintus moeite te hebben met de lange bal van de tegenstander.

Bij Vredenburch zal met veel belangstelling worden uitgekeken naar de uitslag van het duel tussen MSV’71 en Maasdijk. Bij winst van Maasdijk pakt de ploeg de tweede periode en speelt Vredenburch, indien het als vierde eindigt, nacompetitie.

Lees verder