Bij diverse clubs kan zaterdag vlag in top

Er kunnen zaterdag in onze regio meerdere clubs mogelijk het kampioenschap gaan vieren. Dat geldt voor Forum Sport (1C), VUC (2C), HVC’10 (3D), FC Zoetermeer (4D). Haaglanden Voetbal zet de kandidaten voor de titel even op een rij.

Tekst: Alex Pronk

1e klasse C

1e Forum Sport 21-41, 2e Valken’68 21-34, 3e VELO 22-34 (al uitgeschakeld voor titel), 4e Wippolder 21-33

Programma

Forum Sport – Valken’68
Voorschoten’97 – Wippolder

Als Forum Sport wint zijn de Voorburgers kampioen. Bij een gelijkspel haalt Forum Sport ook het kampioenschap binnen. Wint Valken’68 en verliest Forum Sport, dan is het verschil vier punten geworden met nog twee wedstrijden te gaan. Wint Wippolder ook, dan staan de Delftenaren op vijf punten.

2e klasse C

1e VUC 23-52 (doelsaldo +28), 2e HVV 23-45 (doelsaldo +24), de nummer drie kan geen kampioen meer worden.

Programma

VUC – Foreholte
SVC’08 – HVV

Als VUC wint, is de ploeg van trainer Rob de Lange kampioen. Bij een gelijkspel van VUC en winst van HVV, dan wordt het verschil vijf punten met nog twee wedstrijden te gaan. Bij een gelijkspel van VUC én HVV, heeft VUC het kampioenschap ook binnen.

Verliest VUC van Foreholte en HVV wint, dan is het verschil vier punten, speelt HVV gelijk, dan is het verschil zes punten. Verliezen VUC én HVV, dan is VUC toch kampioen.

3e klasse D

1e HVC’10 23-51 (doelsaldo +31), 2e Rhoon 23-45 (doelsaldo +18), nummer drie kan geen kampioen meer worden.

Programma

HVC’10 – DVO’32
Victoria’04 – Rhoon

Als HVC’10 wint en Rhoon wint ook, dan is er nog geen beslissing (het verschil blijft zes punten). Als HVC’10 wint en Rhoon speelt gelijk (of verliest), dan is HVC’10 kampioen. Als HVC’10, net als afgelopen zaterdag, weer verliest en Rhoon wint, dan wordt het verschil drie punten, met nog twee wedstrijden te gaan. Als HVC’10 verliest en Rhoon speelt gelijk is het verschil vijf punten en als beide clubs gelijkspelen blijft het verschil zes punten en is er nog geen beslissing.

4e klasse D

1e FC Zoetermeer 18-47, 2e Maasdijk 18-43, nummer 3 kan geen kampioen meer worden.

Programma

FC Zoetermeer – SEP
MSV’71 – Maasdijk

Als FC Zoetermeer wint, is het kampioen. Als FC Zoetermeer gelijk speelt en Maasdijk wint, dan is het verschil twee punten met nog één duel te gaan. Als beide clubs gelijk spelen, is FC Zoetermeer kampioen. Verliest FC Zoetermeer en Maasdijk wint of speelt gelijk, dan is er dus nog geen beslissing. Verliezen beide clubs, dan is FC Zoetermeer kampioen.

 

Lees verder