Districtsbekerfinale gestaakt na hartstilstand Nikki Baggerman

De uit Monster afkomstige Nikki Baggerman (foto) is donderdag tijdens de districtsbekerfinale tussen de vierde divisionisten Achilles Veen en Goes twee keer in elkaar gezakt vanwege een hartstilstand.

Tekst: Peter Petit

Tot opluchting van de spelers en de ruim tweeduizend toeschouwers op het complex van Den Donk in Oisterwijk werd de 26-jarige Baggerman na enkele minuten reanimatie ‘helder en bij kennis’ afgevoerd naar het ziekenhuis in Tilburg voor verdere controle.

Ernst

De bekerfinale was nog geen half uur in gang gezet of de oud-speler van ADO Den Haag, RKC en FC Dordrecht, zakte twee keer achter elkaar ter aarde. Spelers in de nabijheid zagen onmiddellijk de ernst van de situatie in en riepen om medische hulp. De verzorgers van beide teams en een langs het veld aanwezige huisarts boden onmiddellijk eerste hulp aan.

Cirkel

De geschrokken spelers van beide teams vormden intussen een cirkel om de op de grond liggende Baggerman, om zo de hartmassage in alle privéomstandigheden plaats te laten vinden. Bij het verlaten van het veld op een brancard gaf de ongelukkige speler met een duimpje en een lach naar het publiek aan dat het ‘naar omstandigheden’, goed met hem ging. De bekerfinale werd na het nare incident bij een 0-2 stand voor Achilles Veen definitief gestaakt.

TAC

Nikki Baggerman, zoon van DHC-trainer Wim Baggerman, speelt sinds 2022 voor Achilles Veen, even boven Den Bosch. Hij kreeg zijn opleiding bij ADO Den Haag, maar maakte zijn debuut in het betaalde voetbal in Waalwijk bij RKC. In die periode werd hij een half seizoen verhuurd aan TAC waar hij maar vijf wedstrijden voor speelde. Vervolgens kwam Baggerman twee seizoenen uit voor FC Dordrecht.

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder