Warming-up 4e Divisie: Peter Klomp (RKAVV): ,,Wij moeten er weer staan”

Komende zaterdag moet een feestdag worden voor RKAVV. Drie punten tegen vv Capelle zou de feestvreugde verhogen, want er wordt al gevierd dat keeper Mike ten Kroode zijn 250e wedstrijd speelt. De vereniging ziet graag dat jeugdspelers het eerste elftal komen steunen en sluit de Super Saturday af met een BBQ.

Tekst: Pieter Donath

Vorige week gaf trainer Peter Klomp (foto) aan dat zijn team nog zes punten nodig zou hebben om het spelen van nacompetitie te voorkomen. Feit is dat met nog maar drie wedstrijden te spelen de strijd onderin nog lang niet is gestreden. Na de 0-5 overwinning op DSO is nog niet de juiste afstand genomen op de concurrenten Heerjansdam, RVVH, Nieuwenhoorn en VOC.

Tweemaal verlies

Van komende tegenstander vv Capelle werd twee weken geleden voor de KNVB-beker met 1-3 verloren. Ook de uitwedstrijd werd in november jl. met 2-0 verloren. De ploeg strijdt om een periodetitel. Dit kan via het winnen van de derde periode waarin Westlandia de grootste concurrent is en door te eindigen op de huidige tweede plaats achter kampioen ASWH. vv Capelle heeft 45 en RKAVV 33 punten. Opvallend is dat RKAVV dit seizoen thuis alleen de eerste competitiewedstrijd wist te winnen. Peter Klomp kijkt met plezier terug op de winst tegen DSO en vindt dat zijn ploeg er zaterdag weer moet staan.

Speelde RKAVV afgelopen zaterdag erg goed of had DSO een off-day?

,,De waarheid zal ergens in het midden liggen. Ik kijk vooral naar onze prestatie en die vond ik in de eerste helft zowel verdedigend als aanvallend van goed niveau. Daarnaast werden de kansen afgemaakt en was de 0-4 voorsprong een juiste weergave van het wedstrijdbeeld. De tweede helft werd keurig uitgespeeld, maar de echte scherpte van de eerste helft was wat minder. Al met al een fijne pot voor ons om op terug te kijken en hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken naar de laatste drie wedstrijden.”

Vond je de uitslagen van de concurrenten gunstig?

“Nee, de uitslagen waren niet zoals verwacht of gehoopt, maar wij hebben daar simpelweg geen invloed op en wij moeten het nemen zoals het komt.”

Winnen van het voor een periodetitel strijdend Capelle zou een topprestatie zijn!

,,Wij moeten er weer staan. Normaal gesproken zijn 36 punten voldoende, maar kijkend naar de stand is 37 denk ik het juiste aantal. Dat aantal zo snel als mogelijk binnenslepen zou een fijn gevoel geven. We moeten er met elkaar voor gaan.”

Lees verder