Warming-up 4e Divisie: Maurizio Ceccucci (Westlandia): ,,Spelen nog voor een leuke prijs”

Westlandia lijkt op stoom in slotfase van de competitie. Vorig weekend werd uit bij kampioen ASWH ruim gewonnen. Zaterdag komt laagvlieger VOC op bezoek op de Hoge Bomen (15.30 uur).

Tekst: Ton Beije

Vorig weekend dus een knappe winst bij ASWH. Was ASWH niet meer optimaal geconcentreerd of speelde Westlandia gewoon een puike wedstrijd? Trainer Maurizio Ceccucci (foto): ,,Ik kan alleen maar concluderen, dat wij een hele goede eerste helft en een volwassen tweede helft hebben gespeeld. Wat betreft ASWH kan ik alleen maar concluderen, dat ook zij een aantal goede kansen hebben gehad en gespeeld hebben om te winnen met een volwaardig team.”

Trots

Westlandia doet na de goede resultaten gewoon mee in de derde periode. Geen seizoen dat uitgaat als een nachtkaars. ,,Dat klopt, we spelen nog voor een leuke prijs en daar mogen we trots op zijn”, aldus de Westlandia-trainer.

Niet simpel

Westlandia krijgt zaterdag VOC op bezoek, dat nog strijdt voor een ticket in de Vierde Divisie volgend seizoen. Geen simpele klus dus. Wat herinner je je van de uitwedstrijd? Cuccucci: ,,Dat gaat zeker geen simpele klus worden. Uit speelden wij een slechte eerste helft, waarbij het VOC niet meezat in de afronding. De tweede helft was de ingevallen Peter Cedena de man aan onze zijde, die de wedstrijd liet kantelen met twee goals en een assist.”

En wat verwacht je nu voor wedstrijd op de Hoge Bomen? ,,Ik verwacht dat VOC zich vasthoudt aan haar speelwijze en dat het alles op alles zal zetten voor de drie punten. Het wordt een zware kluif, maar als wij het niveau van afgelopen zaterdag halen, dan heb ik er alle vertrouwen in dat we winnen”, aldus Maurizio Ceccucci.

Handje

Zelf winnen dus en wellicht kan de oude club van Ceccucci (RKAVV) nog een handje helpen tegen Capelle. Hij: ,,Ja dat zou top zijn, RKAVV heeft de punten hard nodig. Maar Capelle is wel een topploeg en daar win je niet zomaar van. Wellicht zit de bekerfinale van donderdag nog een beetje in de benen bij Capelle en kan RKAVV daar gebruik van maken.”

Westlandia kan met een fitte ploeg aantreden tegen VOC.

Lees verder