Warming-up 3e Divisie: TOGB nog iets goed te maken tegen sv Meerssen

Zowel gastheer TOGB als de Limburgse tegenstander sv Meerssen, verloren afgelopen speelronde. Het sv Meerssen van vertrekkend trainer Kevin Hofland verloor op eigen veld met 2-3 van TEC. De winnende treffer van TEC viel in de laatste minuut, waardoor de domper voor de Limburgse formatie extra zuur was.

Tekst: Ron Fruining

sv Meerssen boog een 0-1 achterstand om naar een 2-1 voorsprong, maar stond uiteindelijk met lege handen na negentig minuten: 2-3. TOGB maakte het koploper SteDoCo lastig, maar ging in Hoornaar met minimaal verschil, 1-0, toch onderuit. De heenwedstrijd op echt gras in Meerssen leverde de grootste nederlaag van het seizoen op voor TOGB. In de sneeuw ging TOGB met 4-0 onderuit.

Belangen

De gasten uit Limburg hebben in de eenendertig gespeelde wedstrijden deze competitie, vijftig punten behaald en staan op plek zeven. Gastheer TOGB staat één plaats lager en met zesenveertig punten.  Voor TOGB staat er in zowel de competitie als de derde periode niets meer op het spel. TOGB-coach Jonathan Jonk (foto) zal in het treffen met sv Meerssen nog niet direct bezig zijn met de te spelen finale om de Voetbal Rijnmond Cup op maandag 20 mei en het thuispubliek graag trakteren op een wedstrijd die zijn groep al vaker heeft laten zien dit seizoen. Het gas erop en de tegenstander vanaf het begin laten weten wie er de baas is op Sportpark Het Hoge Land.

Hopen

sv Meerssen mag bij winst in Berkel en Rodenrijs nog hopen op de derde periode. Al heeft het team van sv Meerssen-coach Hofland het winnen van de derde periode niet zelf in de hand. De Limburgers staan in de derde periode vierde met drie punten minder dan Blauw Geel’38 en ontmoet nog Kloetinge en AWC.

Aanvallend

Aangezien beide coaches van aanvallend voetbal houden, is het treffen in de derde divisie B alleen daarom al een reden om te komen bekijken. De aftrap op 12 mei is zoals altijd op zondag bij de thuiswedstrijden van TOGB om 14.00 uur.