Warming-up 3e Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): ,,Groep kan meer dan het zelf denkt”

Vorig weekend won Quick met 3-1 van vv Kloetinge en doet nog mee in de strijd voor de derde periodetitel. Winnen in Wijchen van AWC wordt een zware opgave, want de formatie uit Gelderland wil de nacompetitie voor degradatie ontlopen.

Tekst: Pieter Donath

sv AWC (Alverna Wijchen Combinatie) speelt op sportpark de Wijchert en promoveerde vorig seizoen via de nacompetitie. De ploeg won op 10 maart jl. met 1-2 uit bij Quick. Wijchen is een gemeente met ruim 36.000 inwoners en ligt op 130 km van Den Haag tussen Arnhem en ’s-Hertogenbosch. AWC heeft 28 punten en staat op de vijftiende plaats. Quick heeft 46 punten en kan niet meer degraderen.

Derde periode

Wel wil Quick mee blijven doen in de strijd om de derde periode. Aan kop staat Blauw Geel’38 met één punt meer dan Quick. Ook trainer Paul van der Zwaan (foto) wil de laatste drie wedstrijden (AWC, UNA en Sportlust’46) winnen, mede om de jonge spelers te laten ‘door ontwikkelen’.

Hoe kijk je terug op wedstrijd tegen vv Kloetinge?

,,De wedstrijd tegen Kloetinge was een heerlijke van onze kant met passie, maar ook met goed spel. Het was een collectieve prestatie. Heerlijk voor een ploeg die dat ook verdient.”

Is het kunnen winnen van de derde periode een extra stimulans voor het jeugdige Quick?

,,Dat we weer meedoen om de derde periode is leuk, maar nogmaals het draait altijd alleen om de volgende wedstrijd. Vooruit rekenen is nutteloze energie. De focus is alleen op AWC gericht en dat is de strategie.”

AWC wil de nacompetitie ontlopen. Verwacht je een extra pittige wedstrijd?

,,Zij zullen moeten aanvallen en wellicht geeft dat ruimte voor ons. Dat is ‘wishfull thinking’ en niet gebaseerd op feiten. Het spelen op natuurgras heeft ons nog niet veel gebracht en het is wel een motivatie daar zondag verandering in te brengen. We staan op scherp of dat voldoende is zal blijken, maar deze groep kan meer dan het zelf denkt. We hebben een goede trainingsweek gehad, hebben vertrouwen en zijn voorbereid. Meer kunnen we niet doen.”

 

 

 

 

Lees verder