TAC’90 versterkt selectie met weer vijf spelers

Na eerdere versterkingen, heeft TAC’90 voor volgend seizoen de volgende spelers aan zich gebonden: Giovanni Spaan, Furkan Ince, Cartalino Joseph, Shwendell Cijntje (foto) en Né-Shawn Morris.

Voor Giovanni Spaan is het een terugkeer op het oude nest. Hij speelde reeds eerder voor de club van 2016 tot 2021. In 2021 koos hij voor een overstap naar FC Skillz waar hij drie seizoenen heeft gespeeld. Spaan: ,,Na drie succesvolle jaren bij FC Skillz, waar ik twee kampioenschappen heb behaald en dit seizoen ook lang heb meegedaan voor de prijzen, heb ik na goed overleg met mijn familie besloten om dit avontuur af te sluiten. Ik heb eerder al vijf jaar bij TAC’90 gespeeld. Ik kijk er enorm naar uit om vanaf volgend seizoen weer voor de prijzen te strijden.”

Oude nest

Ook Furkan Ince komt terug op het oude nest. Hij is van TAC’90 naar VFC in Vlaardingen gegaan en heeft zich daar de afgelopen jaren als aanvaller goed ontwikkeld. Ince: ,,Ik heb gekozen voor TAC’90 omdat het een vertrouwde omgeving is waar ik de mensen ken. Ik heb in de jeugd bij TAC’90 gespeeld, dus het voelt voor mij als thuiskomen.”

Doelman

Naast Gio Spaan heeft ook doelman Cartalino Joseph voor TAC’90 gekozen. Hij speelt dit seizoen voor het Rotterdamse Charlois en is al diverse keren geselecteerd voor het nationale team van Sint Maarten. Samen met Rayan Touzani, is nu het keepersdrietal compleet. Joseph: ,, In 2021 ben ik van Sint Maarten naar Nederland verhuisd, waar ik mijn eerste seizoen bij VUC heb gespeeld. Na VUC ben ik doorgestroomd naar FC Boshuizen O23. Later ben ik in het eerste elftal van sv Charlois gaan spelen. Na twee seizoenen bij SV Charlois te hebben doorgebracht, vond ik dat het tijd was om een aantal nieuwe uitdagingen aan te gaan om mij te helpen mijn talent te vergroten.”

Ervaren

Shwendell Cijntje is ook nieuw, een zeer ervaren multifunctionele speler met veel kwaliteiten, die zowel op het middenveld als in de voorhoede uit de voeten kan met een verleden bij sv Nootdorp en FC Skillz. Dat geldt ook voor nieuwkomer Né-Shawn Morris, geen onbekende in de regio. Met zijn snelheid, individuele actie en doelgerichtheid is hij altijd gevaarlijk en kan hij één van de smaakmakers worden van TAC’90.

Lees verder