Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,We zullen top moeten zijn”

Scheveningen deed vorig weekend in de strijd om weg te blijven van de p/d-plaatsen goede zaken door bij hekkensluiter FC Lisse van Sjaak Polak met 0-2 te winnen. Concurrent Excelsior Maassluis pakte echter ook de volle buit.

Tekst: Ton Beije

Hoe kijkt trainer John Blok (foto) van Scheveningen terug op het duel tegen FC Lisse, dat niet eenvoudig was, maar de drie belangrijke punten gingen toch mee naar Scheveningen? Blok: ,,FC Lisse vocht afgelopen zaterdag ongeveer voor z’n laatste kans, dus het was ook niet de verwachting dat het makkelijk zou gaan, maar uiteindelijk was de overwinning in mijn ogen gewoon verdiend. Op een enorme kans voor Rowdy van der Putten en twee wat kleinere kansen na, hebben we niet heel veel weggegeven. Zelf hadden we in de eerste helft ook twee flinke kansen en was de wedstrijd redelijk in evenwicht. Na rust wisten we dat er ruimtes zouden komen en die hebben we ook goed benut. Al met al drie belangrijke punten.”

Knappe serie

Excelsior Maassluis won ook en blijft een grote concurrent, maar ook Noordwijk ligt nu binnen het bereik van Scheveningen, met volgende weekend de ontmoeting tussen beide clubs in Noordwijk. Blok: ,,Excelsior Maassluis zet natuurlijk ook een erg knappe serie neer. Die hebben weer geloof en ook daar zit het nu mee. Voor hen natuurlijk ook prettig, dat de KNVB heeft bepaald dat er zaterdag in de uitwedstrijd bij Katwijk geen publiek mag zijn. Gezien de verschillende belangen in deze competitie een wat aparte keuze van de KNVB. Noordwijk hebben we al langer in het vizier. Net als Maassluis al enige tijd drie punten op ons achterstaat, stonden wij dat op Noordwijk. Het gat is nu alleen geslonken tot één punt. Het maakt het allemaal erg spannend, maar het enige waar wij invloed op hebben is de wedstrijd tegen Almere City.”

Strijden

Eerst dus inderdaad zaterdag Jong Almere City FC, dat op bezoek komt op Houtrust. Wat verwacht Blok voor wedstrijd? Hij: ,,Jong Almere City moet gewoon nog strijden voor de punten om bij de eerste negen te komen. Op die manier zijn ze ook volgend seizoen zeker van een verblijf in de Betnation-competitie. We zullen zaterdag dus top moeten zijn, want Almere heeft een goede en fitte ploeg met veel beweging en loopvermogen.”

Uitwedstrijd

Wat herinner je je van de uitwedstrijd? Blok: ,,In Almere hadden we vooral in de eerste helft weinig te vertellen. De 3-0 ruststand was toen ook volkomen terecht. Na rust hebben we het toen beter gedaan, maar zijn nooit meer in de buurt van een punt geweest.”

Op welke spelers kan Blok zaterdag in ieder geval niet rekenen? ,,Mehmet Aldogan is nog geblesseerd en Mitchell de Vlugt geschorst. Zij zijn er beiden zeker niet bij.” Het eerste fluitsignaal op Houtrust klinkt zaterdag om half drie.

Lees verder