Warming-up, 4e Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Op onszelf blijven focussen”

FC ’s-Gravenzande pakte vorig weekend thuis de winst tegen Nieuwenhoorn, maar echt gemakkelijk ging dat niet. Maar drie punten zijn toch drie punten en dus staat de ploeg van trainer Mike Jonk (foto), weer op een tweede plaats.

Tekst: Ton Beije

Hoe kijkt Jonk zelf terug op dat duel tegen Nieuwenhoorn? Hij: ,,Het was zeker een spannend duel vorige week, waarbij we met 3-2 wonnen in de laatste minuten. Hoewel we niet ons beste spel speelden, toonde het team wederom veerkracht en trokken we de overwinning over de streep.”

Stuivertje wisselen

Het blijft vaak wekelijks stuivertje wisselen op plek twee. Jonk: ,,Het blijft zeker spannend in de competitie, vooral met de strijd om plek twee. We moeten zoals waarschijnlijk iedereen zegt volledig op onszelf blijven focussen en zorgen dat we het maximale resultaat iedere week bereiken.”

Lastig

FC ’s-Gravenzande gaat zaterdag in Leerdam op bezoek bij LRC. Jonk over het duel destijds op het Juliana sportpark: ,,Thuis tegen LRC was het een vrij rustige wedstrijd waarin we met 1-0 wonnen. Het was geen spectaculaire wedstrijd, maar we creëerden genoeg kansen om terecht de winst te pakken.” Dan het duel van zaterdag, wat zijn de verwachtingen? Jonk weer: ,,Ik verwacht een lastige wedstrijd. LRC heeft de afgelopen periode goede resultaten neergezet en wil zeker nog stijgen op de ranglijst. Van de laatste tien wedstrijden hebben ze maar twee keer verloren. Wij moeten dus op ons best zijn om daar drie punten te pakken. LRC kan nog stijgen op de ranglijst, wat zeker een motivatie zal zijn.”

FC ’s-Gravenzande kan in ieder geval compleet aantreden in Leerdam. Jonk: ,,Alleen kan  een aantal spelers maar een maximaal aantal minuten maken.”

 

Lees verder