5e klasse A/C: Veel doelpunten bij SVO Buytenpark tegen DVC

In Zoetermeer stonden SVO Buytenpark en DVC tegenover elkaar in het veld. De Delftse ploeg trok met 3-4 aan het langste eind. DVV Delft kreeg flink klop van LSVV’70. In 5C won kampioen RAS van De Ster en was Toofan VCS nipt te slim af.

5e klasse A

SVO Buytenpark – DVC

DVC won het matige duel op mentaliteit en inzet. Al na drie minuten profiteerde SVO Buytenpark van slecht uitverdedigen van DVC en tekende Mitchel Steketee voor de 1-0. Een kwartier later trok Joey Niemeyer de stand gelijk: 1-1. In de tweede helft liep de thuisploeg weg naar een 3-1 voorsprong door treffers van Fabian Bruster en Gianni Jansen, maar DVC herpakte zich goed. In de laatste twintig minuten scoorde de ploeg van trainer Marco Immers (foto) drie keer en pakte alsnog de winst. Na de 3-2 zorgden Mike van Es (strafschop) en Lorenzo Lamers voor de 3-4 eindstand.

Een wedstrijd die bol stond van fouten en overtredingen, maar prima geleid werd door een consequente scheidsrechter. Uiteindelijk stapte DVC als terechte winnaar van het veld. Trots op het team dat met een 3-1 achterstand mentaliteit toonde en zich terugvocht naar een 3-4 overwinning!

LSVV’70 – DVV Delft

In Leiden had hekkensluiter DVV Delft niet veel in de melk te brokkelen. In de eerste helft hielden de bezoekers de schade nog enigszins beperkt tot een 3-1 achterstand. João Soares Ladeira nam de treffer van DVV Delft voor zijn rekening. In de tweede helft konden de Leidse studenten nog vijf keer het net vinden, waardoor de eindstand 8-1 werd.

5e klasse C

RAS – De Ster

Ousmane Bangoura schoot De Ster na bijna twintig minuten spelen naar een verrassende 0-1 voorsprong en de ploeg hield deze vast tot aan de rust. In de tweede helft kon kampioen RAS toch nog de winst pakken en stapte met een 2-1 stand op het scorebord van het veld. Mucahit Torun zorgde in de 81e minuut voor de gelijkmaker en in blessuretijd was Edwin Sintim verantwoordelijk voor de winnende treffer.

VCS – Toofan

Op eigen veld kon VCS de vele kansen niet benutten. De thuisploeg speelde voortdurend op de helft van Toofan, maar zag de vlag van de assistent-scheidsrechter vaak omhooggaan of vond doelman Nitesh Shaili op haar pad, die een aantal fraaie reddingen verrichtte. Toofan-verdediger Mourad El Farisse stopte de snelle en vaardige Collin Seintje vakkundig af. Uit een bal van doelman wist Shaili kon Adu Ege de wedstrijd in de slotfase te beslissen in het voordeel van Toofan: 0-1.