4e klasse D: Vredenburch maakt gehakt van Quintus, SEV klopt RVC Celeritas

Eindelijk weer eens een zege voor Vredenburch en dan ook nog een zege met hoge cijfers: 6-1 tegen Quintus. Weer moest RVC Celeritas, zoals vaker dit seizoen, vlak voor het einde een doelpunt toestaan, met een nederlaag als gevolg.

Tekst: Peter Petit       |      Foto’s: Kees Franken

RVC Celeritas – SEV

In een wedstrijd waar het erom ging, ging SEV er vandoor met drie belangrijke punten. Na de 0-1 scoorde Fernando Couvreur uit een kopbal de gelijkmaker na een assist van Bencho. Terwijl RVC Celeritas een tweede doelpunt afgekeurd zag wegens buitenspel, ontstond erna slap verdedigen een megakans voor SEV, maar de bal kwam niet in het net, maar kuste in plaats daarvan wel de kruising van lat en paal. De rust brak aan met 1-1.

De 2-1, tien minuten na rust, kwam door een prachtige actie van Bencho, maar het was Simeon Millort die de 2-1 intikte.  Daarna ging de turbo aan bij het team van hoofdtrainer Arjan Kortleven. Jesper Koning, net terug van een kruisbandblessure, was de gevierde man met twee treffers bij SEV. Het derde doelpunt werd gescoord door Paul Jansen. Vlak voor tijd scoorden de Leidschendammers de winnende treffer. RVC Celeritas speelde de wedstrijd met tien man uit, alle wissels waren al gebruikt, toen Robin van Ravesteijn met een blessure uit moest vallen.

Quintus – Vredenburch

Vredenburch lijkt met de p/d-wedstrijden voor de boeg de goede vorm weer te pakken te hebben. Op eigen terrein in Kwintsheul moest Quintus er met maar liefst 1-6 aan geloven. Binnen een paar minuten stonden de eerste twee treffers van Vredenburch op het scorebord. Na dertig minuten liepen de mannen van interim-trainer Desley de Lepper naar 0-3 weg, wat tevens de ruststand was. Na de 0-4 scoorde Rob van Binsbergen in de 52e minuut dan de eretreffer voor de Westlanders. Einduitslag uiteindelijk 1-6.