4e Klasse C: SVH duidelijk sterkste in duel tegen sv Madestein

SVH won met liefst 1-19 van hekkensluiter sv Madestein. BMT en Zuid West DH kwamen een gelijkspel overeen. sv Loosduinen was te sterk voor sv Erasmus en DUNO liep als winnaar het veld af bij sv Houtwijk.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk

sv Madestein – SVH

De degradatiekraker in de vierde klasse C tussen sv Madestein en SVH stond op de agenda op deze zonnige zaterdagmiddag. sv Madestein heeft een zwaar seizoen achter de rug en wil zich gaan focussen op volgend seizoen. De wedstrijd was in de rust al niet meer spannend omdat SVH met een voorsprong van 1-6 de kleedkamer opzocht. Het was voornamelijk de vraag hoeveel doelpunten SVH nog ging maken. De bezoekers speelden een goede eerste helft, maar de tweede helft was eigenlijk nog beter. De bezoekers slaagden erin om nog twaalf keer te scoren in de tweede helft om zo een monsterscore van 1-19 neer te zetten. In de eerste helft scoorden Rayvano van Alphen (foto) (3x), Sofyan Abouhafc (2x) en Wesley Schouten namens SVH. In de tweede helft scoorde eerst Rayvano van Alphen vier keer achter elkaar en liep de stand op naar 1-10. Daarna waren Achmed Assaih (2x), Reginald Pouran, Rayvano van Alphen (3x), Adem el Fourqui, Neal Pouran en Sofyan Abouhafc nog doeltreffend.

BMT – Zuid West DH

Zuid West DH speelde tegen ‘buurman’ BMT. Een spannende wedstrijd aangezien beide teams aan elkaar gewaagd waren en dit bleek dan ook bij de eindscore. Beide teams wisten één keer te scoren om zo de eindstand van 1-1 neer te zetten. Ismail Ayyildiz maakte het doelpunt voor BMT.

sv Houtwijk – DUNO

DUNO kwam uit tegen sv Houtwijk goed uit de startblokken en slaagde erin om op voorsprong te komen: 0-1. Later in de wedstrijd werd deze voorsprong groter en stond DUNO ineens met 0-2 voor en leek er niets aan de hand. sv Houtwijk kwam nog terug door een goal van Danny van der Zwan, maar dit mocht niet baten en zo bleef de eindstand 1-2 in het voordeel van DUNO.

sv Erasmus – sv Loosduinen

sv Erasmus was nog maar net bijgekomen van het feestje van de periodetitel en mocht alweer aantreden tegen sv Loosduinen, dat nog volop meedoet in de strijd om de laatste periodetitel en dus moest winnen. Halverwege de eerste helft opende Damian van der Horst de score voor sv Loosduinen: 0-1. De uitploeg was duidelijk de bete partij en dat bleek ook, want kort na de eerste treffer was de tweede treffer voor sv Loosduinen van Erdi Cinar ook een feit: 0-2. sv Loosduinen was nog niet klaar en toen het net voor de rust een penalty kreeg stond Damian van der Horst klaar om deze te nemen. Hij schoot hem hard binnen en stuurde zo sv Erasmus de kleedkamer in met een 0-3 achterstand. sv Erasmus kwam nog sterk uit de kleedkamer en creëerde na rust een aantal kansen, maar mede door mooie reddingen van de keeper van sv Loosduinen gingen deze kansen verloren. Halverwege de tweede helft werd de voorsprong nog groter door een eigen doelpunt van sv Erasmus. sv Erasmus wist, dat het nu vier doelpunten moest maken in een half uur om nog op gelijke hoogte te komen. sv Loosduinen daarentegen vond het nog niet genoeg en Donny Paats tekende voor de 0-5. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg de keeper van sv Erasmus een gele kaart gevolgd door een penalty, waarmee sv Loosduinen dus de kans kreeg op de 0-6, maar de penalty werd niet benut.