4e Klasse A/C: Duel tussen GDA en GSC ESDO kent geen winnaar

Het duel tussen GDA en GSC ESDO kende geen winnaar door een late treffer van GDA. ODB slaagde er met elf man niet in om te winnen van een Quick, dat met tien man nog drie keer wist te scoren. Woubrugge en Stompwijk’92 kwamen een gelijkspel overeen.

Tekst: Jay Jay de Vos van Steenwijk

4e klasse A

Woubrugge – Stompwijk’92

Stompwijk’92 speelde een uitwedstrijd tegen Woubrugge, dat nog onder Stompwijk stond op de ranglijst en de Stompwijkers gingen spelen voor behoud van een plek in de vierde klasse. Stompwijk’92 slaagde er echter niet in om te winnen en moest genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel dankzij trouwe kracht Nick Ammerlaan.

4e klasse C

Quick – ODB

Op Nieuw Hanenburg mocht ODB aantreden voor het duel tegen Quick. Al snel in de wedstrijd was er een kans op de 0-1 voor ODB, maar het ging net mis. Vervolgens wist Quick wel te scoren en kon zo door een fout van de keeper op voorsprong komen: 1-0. ODB moest een tandje bijzetten en dit resulteerde in de gelijkmaker door Jordi Mulder: 1-1. Quick hield de goede moed erin en met de snelle voorhoede begon het ook meer druk te zetten. Het slaagde erin om nogmaals te scoren en weer op voorsprong te komen: 2-1. ODB kwam kort daarna in de zestienmeter van Quick en een speler werd neergehaald, waarop de scheidrechter naar de stip wees. Giovanni Koelink mocht de strafschop nemen en schoot deze naast de keeper, zo kwam ODB voor de tweede keer deze dag op gelijke hoogte: 2-2. Na de rust hadden beide teams bloed geroken en gingen voor de winst. Het spel van Quick werd wat harder en ODB had wat moeite met de warmte. Na een harde tackel kreeg een speler van Quick gelijk rood en moest het veld verlaten, ondanks dat ODB dus een overtal had, was het Quick dat met de snelle spits weer in de zestienmeter kwam en de bal kon binnenschieten: 3-2. De bezoekers moesten wederom een tandje bij gaan zetten tegen een gemotiveerd Quick. Quick slaagde er echter in om nog twee keer te scoren met tien man: 5-2. ODB kwam kort voor het einde ook nog met tien man te staan. In de stand kwam geen wijziging meer.

GDA – GSC ESDO

GDA heeft het kampioenschap al in de pocket, maar wil het seizoen natuurlijk zo goed mogelijk afmaken. Nu kwam GSC ESDO op bezoek, dat nog een periodetitel kan pakken. Maar dan moest het wel winnen op Madestein. GDA had een aantal kansen op de voorsprong, maar wist ze niet af te maken, waar GSC ESDO dit wel lukte via Mohamed Tabelhajet. De bezoekers kwamen voor de rust op voorsprong en wisten dit vast te houden. GDA kwam pas laat in de tweede helft toch op gelijke hoogte door een doelpunt van Dennis Lubout (foto), op aangeven van Stephan de Ruiter. Een duel dat een winnaar verdiende, die het niet kreeg. Beide teams moesten genoegen nemen met één punt.