3e klasse B: Wilhelmus lijkt titelkansen te verspelen, DWO bezegelt lot Full Speed

Wilhelmus moest in het uitduel bij PGS/VOGEL een nederlaag incasseren en zag haar kansen op de titel flink slinken. DWO deed zichzelf een groot plezier in de strijd tegen degradatie met een overwinning op Full Speed. De Delftse ploeg degradeerde naar de vierde klasse.

Tekst: Roland van der Linden | Foto’s: Eick Dorst & Frank van Leeuwen (SportSnap.nl)

PGS/VOGEL – Wilhelmus

Op Ockenburgh schoot Danny Geerman de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong op titelkandidaat Wilhelmus. Tien minuten voor de rust kwam Wilhelmus op gelijke hoogte. Na een handsbal schoot Wilhelmus de 1-1 vanaf elf meter binnen. In de tweede helft trok PGS/VOGEL de winst naar zich toe. Djamel Boerstra nam de 2-1 voor zijn rekening.

Concordia – Schipluiden

In een sportief en open duel ging Schipluiden de rust in met een 0-1 voorsprong. Ismail ben Hammouch schoot van vijfentwintig meter afstand de bal in de verre hoek. Na de doelwisseling kwam Concordia nog wel op gelijke hoogte (1-1), maar in de slotfase was het Schipluiden dat met twee treffers de winst greep: 1-3. Invallers Rik Hooijmans (na een mooie solo) en Ruben Gielissen (kopbal) waren trefzeker.

Full Speed – DWO

De Delftse ploeg begon hoopvol aan het duel met DWO en nam de leiding dankzij een treffer van Enez Celep: 1-0. Uit een benutte strafschop scoorde Chadion Melfor de 1-1 in de vijftiende minuut. Na een rode kaart voor Full Speed zeven minuten na de rust kon DWO eenvoudig de winst pakken.

Door onder andere treffers van Raychelo Fecunda, Kurtley de Windt en Kaël Zulu kwam een 1-5 eindstand op het scorebord. Full Speed degradeerde door de nederlaag voor de tweede keer op rij. DWO belandde voorlopig op een veilige plek, maar moet nog angstig achteromkijken.

Laakkwartier – Ariston’80

De Haagse thuisploeg zette met een 4-1 overwinning op Ariston’80 een goede stap richting veiligheid en drukte de studenten dieper in de problemen. O23-speler Mo Charif nam de 1-0 voorzijn rekening, maar na iets meer dan een half uur spelen zorgde Karel Wittekoek voor een 1-1 stand. Meteen na de aftrap viel de 2-1 dankzij een treffer van Timon Nunes. In de slotminuten voerden Chris Offerman en Ilyas Chouchouh de score op naar 4-1. Een apart moment tijdens het duel was dat de assistent-scheidsrechter van Laakkwartier op last van de arbiter vervangen moest worden, maar dat zijn vervanger vervolgens rood kreeg en ook kon vertrekken.