3e klasse A/B: Knappe winst BSC’68, Graaf Willem doet goede zaken

In 3A doet BSC’68 weer mee na de winst op Soccer Boys. In 3B was het een goede dag voor Graaf Willem II/VAC, dat KMD klopte en Wilhelmus zag verliezen. Blauw Zwart zal nog volop aan de bak moeten na het verlies tegen DSVP.

Tekst: Hans Kulk      |   Foto’s: Rick Dorst & Marcel Kouwenhoven

3e klasse

BSC’68 – Soccer Boys

BSC’68 heeft weer aansluiting gevonden met de twee koplopers in de derde klasse A. De ploeg van Abdullah Sari won zelf met 3-1 van Soccer Boys, terwijl Koudekerk (2-2 bij ESTO) en RKDES (2-2 bij TAVV) punten verspeelden. Met nog twee duels voor de boeg is de spanning in 3A te snijden. Koudekerk en RKDES leiden de dans met 47 punten, BSC’68 volgt op twee punten.

De thuisploeg kwam tegen de bezoekers uit Bleiswijk al rap op achterstand. Een terugspeelbal van aanvoerder Falco Henzen werd door doelman Levi Tuijt niet op juiste waarde geschat: 0-1. In de 28ste minuut kwam de ploeg van Sari langszij door een treffer van Jelle Verhoef: 1-1. Na de pauze schoten Roel van der Valk (2-1) en de ingevallen Lucas Plag (3-1) BSC’68 definitief in veilige haven.

Het wordt tanden bijten, haren uittrekken en nog veel meer in de laatste twee speelrondes. Komend weekend speelt Koudekerk een thuisduel tegen Altior (twaalfde), terwijl BSC’68 en RKDES de degens kruisen in Benthuizen. Op de laatste speeldag speelt RKDES thuis tegen Zwammerdam (negende) en gaan Koudekerk en BSC’68 op bezoek bij respectievelijk RVC’33 (elfde) en Lugdunum (dertiende). Wie o wie pakt de titel in 3A?

3e klasse B

Duindorp sv – HMSH

In de derde klasse B heeft Duindorp SV de derde plaats stevig in handen. Zaterdagmiddag werd op Houtrust met 6-1 gewonnen van HMSH. Wie de doelpuntenmakers voor de ploeg van Martin Abbenhuis waren, heeft de redactie van Haaglanden Voetbal helaas nog niet kunnen achterhalen. Voor de bezoekers scoorde Hamza Chikhi de eretreffer.

Blauw Zwart – DSVP

Blauw Zwart kon het op sportpark Schulpwei in Wassenaar niet bolwerken tegen subtopper DSVP. De ploeg uit Pijnacker won met 1-3 en maakte de zorgen voor de thuisploeg alleen maar groter. Degradatie ligt namelijk op de loer voor Alan Campfens en consorten. Blauw Zwart (26 punten) heeft alleen Concordia (25 punten) en het inmiddels gedegradeerde Full Speed nog onder zich. De punten zijn derhalve hard nodig in Wassenaar. Komend weekend wacht al direct een spannende pot als de blauw-zwarten op bezoek gaan bij Ariston’80, dat slechts drie punten meer heeft. Voor het op de vijfde plaats staande DSVP zou de derde plek wellicht nog interessant kunnen gaan worden, maar dan moet er in de resterende twee duels vier punten goed gemaakt worden op Duindorp SV. Pikant detail. In de laatste speelronde staat Duindorp SV – DSVP op het programma.

In Wassenaar zorgde Nick van de Eijk voor de 0-1 en Raymond Vosse voor de 1-1 ruststand. Edward Jones schoot DSVP uiteindelijk met twee treffers naar de 1-3 zege.

Graaf Willem II VAC – KMD

Graaf Willem II VAC beleefde een uiterst prettige middag op sportpark Roggewoning. Zelf won het met 3-1 van KMD, terwijl directe concurrent Wilhelmus verrassend verloor bij PGS (2-1). Komend weekend kan de ploeg van Jan de Jong jr. zelfs kampioen worden op het terrein van de ‘Wespen’. Een gelijkspel tegen de formatie van Piet Gelauf jr. is hiervoor al voldoende.

Kreeg de groengele formatie het cadeau van KMD? Zeker niet. Bij rust stonden de bezoekers uit Wateringen zelfs met 0-1 voor door een treffer van Boy Verwoerd, maar in de tweede helft lieten de spelers van Graaf Willem II VAC zien waarom zij op de eerste plaats in de derde klasse B staan. De 0-1 achterstand werd omgebogen in een 3-1 overwinning. Voor de thuisclub scoorden Jacky Adam (1-1), Tim Jellema (2-1) en Bob Huiskes (3-1).

De ‘Graven’ uit Wassenaar staan aan de vooravond van een historische promotie naar de tweede klasse. Nog één puntje is er nodig.

Lees verder