2e klasse D: Sportclub Monster ‘vergeet’ voorschot op titel te nemen

Het blijft ongekend spannend in de tweede klasse D. Sportclub Monster ‘vergat’ namelijk om een voorschot op de titel te nemen. De ploeg van Marc Dijkhuizen leek tegen directe concurrent CION op een 1-0 overwinning af te stevenen, maar de bezoekers uit Rotterdam scoorden in de blessuretijd alsnog de 1-1.

Tekst: Hans Kulk     |       Foto’s: Perry Biemans (SportSnap.nl)

Door het gelijke spel in Monster bleef het verschil tussen beide ploegen slechts één punt. VFC had door een overwinning op Oliveo op gelijke hoogte kunnen komen met CION, maar de Vlaardingers verloren: 2-1. Met nog twee duels voor de boeg hebben sc Monster en CION de beste papieren voor de titel. De Westlanders gaan nog op bezoek bij Nieuwerkerk en ontvangen op de laatste speeldag het reeds gedegradeerde Hillegersberg. CION is komend weekend gastheer voor Oliveo en speelt de week erop bij het nog niet veilige DHC.

sc Monster – CION

Eerst nog even terug naar het duel tussen beide kampioenskandidaten. Het doelpunt van Jurgen Warbout, in de eerste helft, werd door de thuisclub in het verdere verloop van de wedstrijd gekoesterd. De ploeg van Marc Dijkhuizen speelde dominant en leek de 1-0 voorsprong over de welbekende streep te gaan trekken.

In de laatste minuut van het spannende, maar soms ook grimmige, duel, dompelde CION de Westlandse tweedeklasser alsnog in diepe rouw door de 1-1 op het scorebord te zetten. Geen ‘vorentscheidung’ derhalve in de tweede klasse D. Het maakt het slot van de competitie uiteindelijk alleen maar leuker.

Voor Marc Dijkhuizen waren de druiven na afloop heel erg zuur liet hij aan een verslaggever van de WOS weten. Gelukkig heeft zijn ploeg alles nog steeds in eigen hand.

Oliveo – VFC

Door een 2-1 overwinning op het op de derde plek staande VFC, heeft Oliveo nog altijd kans op het spelen van nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse. Helaas voor de ploeg uit Pijnacker zijn er meer kapers op de kust.

Uitleggen op wat voor manier Oliveo een ticket voor de nacompetitie kan bemachtigen laten wij voor nu even achterwege. De situatie in 2D is op dit moment als volgt. sc Monster staat met 45 punten uit 22 duels bovenaan en is ook lijstaanvoerder in de tweede periode, CION (won de eerste periode) heeft er 44, VFC 41 en Oliveo 37. Die derde plek zou aan het einde van de competitie wel eens een ‘golden ticket’ naar de nacompetitie kunnen betekenen. Maar zover is het nog lang niet voor de ploeg van Willem van der Smit.

De thuisclub kreeg de overwinning van de inmiddels voor de titel uitgeschakelde Vlaardingers niet cadeau. Na een 1-0 voorsprong bij rust, doelpunt Gerben Pels, kwam VFC in de 61ste minuut langszij door een eigen doelpunt van Oliveo: 1-1. Zeven minuten voor tijd zorgde Dewi van Wichen met een wonderschoon doelpunt voor de 2-1 eindstand.

Om die belangrijke derde plek alsnog te bemachtigen zal Oliveo sowieso de resterende wedstrijden tegen CION (18 mei uit) en Nieuwerkerk (25 mei thuis) moeten winnen en hopen dat VFC tegen DHC (18 mei thuis) en HBSS (25 mei uit) punten verspeeld. Oliveo schakelde VFC al uit voor de titel, herhalen zij dit kunstje ook tegen kampioenskandidaat CION?