2e klasse C: SVC’08 heeft laatste strohalm met één hand vast

Op een zonovergoten Oostersportpark was er een ambiance als betrof het een kampioenswedstrijd met spanhoeken en een luister- en kleurrijke ontvangst voor beide teams. Echter niets was minder, want daar HHV vorige week haar laatste kans op een eventueel kampioenschap verspeelde, strijdt SVC’08 voor haar laatste kans om de nacompetitie te ontlopen. Maar al met al een prachtige affiche voor een onvervalste derby.

Tekst: Jaap Lolkema      |     Foto’s: Jaap Lolkema & Patrick Gorlee

In het eerste kwartier was er geen sprake van een sprankelende wedstrijd. De wedstrijd werd opengebroken door een vrouwelijke supporter die aangestoken door het mooie weer in wel erg luchtige voetbalkleding vlaggetjesdag wilde gaan vieren op het veld. Gelukkig verliet ze het veld weer snel en beide ploegen konden zich gaan bezighouden met waar ze voor waren gekomen. Namelijk het publiek vermaken met voetbal. (foto’s hieronder: Jaap Lolkema)

SVC’08 speelt graag tegen tegenstanders die voetballend de zaken voor elkaar hebben en via goed combinatievoetbal het vijandige doel zoeken. HVV is zo’n tegenstander waar SVC’08 zich dan met volle overgave in kan vastbijten. HVV was dan ook de ploeg met veel balbezit, maar SVC’08 had de zaken in verdedigend opzicht goed voor elkaar. (foto’s hieronder: Jaap Lolkema)

Het eerste echt spannende moment kwam ook pas in de vierenveertigste minuut. Spits Alex Burghouwt kwam bij de eerste paal in schotpositie, maar in plaats van direct te schieten en doelman Joshua Roos op zijn weg te vinden, draaide hij zich fraai vrij om vervolgens de lange hoek te zoeken. Maar hier kon de alerte Nathan Martina (Man of the Match) de bal nog van de lijn halen en bleef SVC’08 zo vlak voor rust een achterstand bespaard. (foto’s hieronder: Patrick Gorlee)

Na de rust eenzelfde beeld, HVV vanuit de zorgvuldige opbouw de aanval zoekend en SVC’08 vanuit de counter loerend op een kans. Maar de SVC’08-aanvallers moesten meer energie stoppen in het verdedigen dan aan doelrijpe kansen denken. Het gevaar bij SVC’08 moest worden gezocht vanuit de corners, waar de kopkracht van SVC’08 van belang wordt. (foto’s hieronder: Patrick Gorlee)

In de zestigste minuut was er zo’n moment, maar dit leidde net niet tot succes. Trainer Michael Ros wilde meer en wisselde de moegestreden aanvallers Jermey Keus en Thomas Hughes en de met een blessure voetballende Matthew Boelhouwer voor Jesse Spaans, Tristan Dufour en Yannick Willems. Met vooral Yannick Willems gaf dit meer diepte aan het spel van SVC’08. In de zeventigste minuut leidde dit tot succes. Een indraaiende vrije trap vanaf rechts van Jordy de Bruin bereikte het hoofd van Patrick Bos en waar hij in de eerste helft de bal schampte kwam hij nu vol op het hoofd en was er geen houden aan voor doelman Guus Dicke: 1-0. (foto’s hieronder: Patrick Gorlee)

SVC’08 had wat het wilde, een voorsprong en een tegenstander die verdedigend meer risico moest gaan nemen. HVV gaf zich zeker nog niet gewonnen en wilde de gelijkmaker in de eindfase forceren. Maar SVC’08 kreeg de grootste kans in de vijfentachtigste minuut. Luca Duffy ging vanaf rechts alleen met doelman Guus Dicke af, maar in plaats van de meegelopen Yannick Willems aan te spelen, die vrij voor open doel stond, ging hij voor eigen succes en vond de keeper op zijn pad. Na afloop maalde niemand daar meer om en was de ontlading groot bij de thuisploeg. Echter er wachten nog twee finales en die strohalm heeft SVC’08 wel beet maar nog niet binnen.